Slovenske prvakinje so že tretjič letos klonile pred Norvežankami. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske prvakinje so že tretjič letos klonile pred Norvežankami. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je bila z osmimi zadetki prva strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je bila z osmimi zadetki prva strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com

Po prihodu predvsem Ane Gros, ki velja za eno najboljših rokometašic na svetu, so se apetiti ljubljanskega kluba nekoliko povečali.

Dobro vzdušje v ekipi in izločitev favoriziranega Ferencvarosa v boju za četrtfinale sta med navijači ljubljanske zasedbe obudila tudi upe na preskok precej višje ovire. Toda branilec naslova evropskega prvaka Kristiansand se je še tretjič v sezoni pokazal za pretrd oreh, tako da bodo imele prvakinje iz sezon 2000/01 in 2002/03 na povratnem četrtfinalnem obračunu zelo težko delo, če se želijo prebiti na zaključni turnir.

Na tekmi smo vsekakor izgubile preveč žog, česar si na tej ravni ne bi smele privoščiti. Žal mi je, da je razlika takšna. Zavedamo se, da nas na Norveškem čaka zahtevna naloga, a vse je mogoče. Puške še ne bomo vrgle v koruzo.

Ana Gros

Ljubljančanke so dobro začele, Gros in Andrea Lekić sta zadeli (2:0). V nadaljevanju so gostje ves čas držale priključek. V deveti minuti so z dvema zaporednima goloma prvič na tekmi povedle (4:5). Dobro igro Ljubljančank z začetka srečanja je nekoliko zaustavila izključitev Tjaše Stanko, saj med dvominutno kaznijo niso uspele zadeti, gostje pa so prednost povečale na dva gola (5:7). Vodstvo so v 18. minuti povišale na +3 (6:9). V 20. minuti je Gros po strelskem mrku krimovk (trajal je pet minut) z "bombo" znižala zaostanek (7:9). A gostje so odgovorile s serijo 0:3 za +5 (7:12). Gostje so ohranjale prednost petih zadetkov (8:13, 9:14). Izid prvega polčasa je postavila Oceane Sercien Ugolin (10:14).

Norvežanke so drugi polčas začele s hitrim golom za +5 (10:15). Krimovke nato niso izkoristile sedemmetrovke, kar so gostje kaznovale s povišanjem vodstva na +6 (10:16). Po šestih minutah igre v drugem polčasu so Ljubljančanke končno zadele, Gros je uspešno zaključila protinapad (11:16). Tatjana Brnović je vknjižila drugi gol za Krim v drugem polčasu (12:17).

V Stožicah se je zbralo 1800 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Stožicah se je zbralo 1800 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Jana Knedlikova je v 40. minuti zadela svoj drugi gol in Kristiansand je vodil že za sedem (12:19). Z dvema zaporednima goloma so krimovke v nadaljevanju znižale zaostanek (15:20). V napadu jim je steklo, a tudi gostje niso popuščale, tako da so deset minut pred koncem vodile za šest (20:26). V sami končnici so gostje povedle z najvišjo razliko osmih golov (23:31). Po zadnjem zvoku sirene je Ana Gros izvajala še sedemmetrovko in tako postavila končni izid srečanja (25:32).

Pri domači ekipi je z osmimi goli izstopala Ana Gros, pri gostujoči pa Ana Debelić z devetimi.

Derepasko: Obramba je bila zelo slaba

"Najprej bi se zahvalila ekipi Vipersa za odlično tekmo in izjemno borbo. Mislim, da naša igra v obrambi sprva ni bila slaba, vseeno pa smo naredile preveč napak. V drugem delu nismo mogle zaustaviti Ane Debelić, poleg tega nismo sestavile obrambe. Vsaj napad nam je nekako stekel. Čaka nas še 60 minut tekme na Norveškem. Borile se bomo do konca in nato videle, kaj nam bo to prineslo," je dejala trenerka Ljubljančank Natalija Derepasko.


Četrtfinale, prve tekme:
KRIM MERCATOR – KRISTIANSAND
25:32 (10:14)

Krim Mercator: Radosavljević, Stanko 4, Sercien Ugolin 1, Pineau, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec 1, Klemenčič, Ljepoja 1, Varagić 4, Krpež-Šlezak 1, Brnović 1, Risović, Gros 8 (3), Lekić 4.

Kristiansand: Pedersen, Dahlum, Moerk 5, Waade, Gullden 4 (2), Hoeve, Lunde, Tchaptchet Defo 1, Dahl 3, Tomac, Tomori, Yttereng, Naes Andersen 4, Debelić 8, Knedlikova 3, Jerabkova 4.

Sedemmetrovke: 3/4; 2/3.

Izključitve: 4 minute; 4 minute
1800 gledalcev.

Povratna tekma bo 7. maja ob 18.00.

Krimovke izgubile preveč žog in doživele visok poraz proti evropskim prvakinjam

BUKAREŠTA - ESBJERG 25:26 (9:12)
Omoregie 2 gola za Bukarešto.


BREST – GYÖR 21:21 (11:8)

METZ – Rostov b. b.