Neymar je na tleh prebil skoraj 14 minut. Foto: Reuters
Neymar je na tleh prebil skoraj 14 minut. Foto: Reuters
Danijel Subašić
Danijel Subašić je ubranil tri enajstmetrovke. Foto: Reuters

Še preden dobimo oba polfinalna para, vam ponujamo nekaj statističnih zanimivosti, ki so zaznamovale tekmovanje v Rusiji.

1
Le ena sama tekma do zdaj se je končala z izidom 0:0. Pa še to je bila tekma med Francijo in Dansko, kjer je izid obema ustrezal.

2
Belgija je v osmini finala premagala Japonsko po zaostanku 2:0. To se je na svetovnem prvenstvu zgodilo prvič po letu 1970, ko je obrat uspel Nemčiji, ki je ugnala Anglijo.

3
Hrvaški vratar Danijel Subašić je pri loteriji proti Danski ubranil kar tri strele. To je uspelo le še Portugalcu Ricardu leta 2006.

4
Do zdaj so sodniki pokazali štiri rdeče kartone.

5
Eden najvznemirljivejših igralcev prvenstva je Kylian Mbappe je proti Argentini dosegel dva gola. Le še pet drugih najstnikov je na eni tekmi svetovnega prvenstva doseglo več kot en gol.

6
Nagrada najboljšega strelca se trenutno nasmiha Harryju Kanu, ki je že dosegel šest golov. S tem je izenačil angleški rekord, ki ga je leta 1986 postavil Gary Lineker. Ta je bil tudi edini Anglež, ki je bil prvi strelec turnirja.

7
Mehika je še sedmič zapored izpadla v osmini finala.

8
Angleži so proti Kolumbiji sicer izničili prekletstvo enajstmetrovk, urok pa je očitno ostal povezan s številko 8. Vsi igralci s to številko so namreč zapravili svoj strel, to so bili Chris Waddle, David Batty, Frank Lampard in Jordan Henderson.

9
Panama je imela najslabšo razliko v zadetkih -9 (dosegli so dva, prejeli so jih 11).

10
Na tem prvenstvu smo videli deset avtogolov, kar je največ v zgodovini mundialov.

Sladki dodatek - 830
Toliko časa – 830 sekund oziroma skoraj 14 minut – je na tleh preživel Neymar. Brazilski superzvezdnik se je znašel na udaru navijačev in novinarjev, ki poudarjajo, da "več časa preživi na tleh". Švicarski kolegi so dejansko prešteli čas, ki ga je preživel na tleh, in prišli do 13 minut in 50 sekund.