Carlos Alcaraz, ki se je na ATP-lestvici prebil na šesto mesto, se je na trenutke poigraval z Alexandrom Zverevom. Foto: EPA
Carlos Alcaraz, ki se je na ATP-lestvici prebil na šesto mesto, se je na trenutke poigraval z Alexandrom Zverevom. Foto: EPA

Finale je bil izenačen le do izida 2:2 v prvem nizu, nato pa je španski najstnik nadigral Nemca, ki je na trenutke deloval popolnoma nebogljeno. Tretji igralec sveta je v nadaljevanju osvojil le še dve igri. "Ti si trenutno najboljši tenisač na svetu," je povedal branilec naslova Zverev v pozdravnem govoru po koncu dvoboja. In težko mu je oporekati.

Alcaraz je na poti do zmagoslavja v Madridu od četrtka do nedelje premagal Camerona Norrieja (2:1), Nadala (2:1), Đokovića (2:1) in Zvereva (2:0).

"Mislim, da sem pripravljen za osvojitev turnirja za grand slam. To je moj letošnji cilj. Pripravljal se bom za to in videli bomo, kaj se bo zgodilo v Roland Garrosu," je povedal Alcaraz.

Zverev okrcal urnik ATP-ja
Zverev je poudaril, da je zmaga Alcaraza popolnoma zaslužena, a je uperil puščico proti urniku ATP-ja. Polfinalni dvoboj proti Stefanosu Cicipasu se je končal krepko čez polnoč. "Delo, ki ga je opravil ATP ta teden, je absolutna sramota. Pred dvema dnevoma sem odšel v posteljo ob 4.00, 4.30, včeraj ob 5.20," je bil jezen Zverev.

Za Alcaraza je bila to 28. zmaga v letu 2022, kar je največ med vsemi na najvišji ravni. Letos je izgubil le tri dvoboje in osvojil štiri turnirje – Rio de Janeiro, Miami, Barcelono in zdaj Madrid. Lani je bil najboljši tudi v Umagu. V petih finalih turnirjev ATP ima 100-odstotni izkupiček in še ni oddal niti enega niza.

Mlajši osvajalec petih ATP-turnirjev je bil le Nadal leta 2005, ko je bil star 18 let.

Alcaraz odpovedal Rim
Slabi dve uri po zmagi v Madridu je Alcaraz odpovedal nastop na turnirju serije masters v Rimu, ki se je začel danes. Španec bo počival in treniral za nastop v Parizu. Prvi nosilec turnirja v Rimu je Novak Đoković, ki je v isti polovici žreba kot Rafael Nadal.

Alcaraz sanjski teden v Madridu zaokrožil z gladko zmago nad Zverevom