Jekaterina Aleksandrova. Foto: EPA
Jekaterina Aleksandrova. Foto: EPA

30. igralka sveta Aleksandrova je odločilni korak v prvem nizu naredila v 11. igri, ko sta se ji ponudili dve priložnosti za odvzem začetnega udarca nasprotnici, izkoristila je že prvo in povedla s 6:5. V naslednji igri je break le še potrdila in niz dobila s 7:5.

V drugem nizu se je igra Sabalenki sesula kot hišica iz kart. Storila je odločno preveč nevsiljenih napak, izgubila je prav vse tri igre na svoj začetni udarec, Aleksandrova si je v 6. igri priigrala dve priložnosti za zmago, izkoristila je drugo in nasprotnici 'zavezala kravato' (6:0).

To je za Aleksandrovo sicer drugi osvojeni teniški turnir v karieri, potem ko je bila pred dvema letoma končna zmagovalka turnirja v Šenzenu.

Van Rijthoven presenetljivo opravil z Medvedjevom
V moški konkurenci je za pravo senzacijo poskrbel domačin Tim van Rijthoven, ki je v finalu s 6:4 in 6:1 ugnal močno favoriziranega Rusa Daniila Medvedjeva. Že ves turnir je igral konstantno, niz izjemnih predstav na domači travi pa je v nedeljo kronal še s prepričljivo predstavo proti Medvedjevu, ki bo v ponedeljek prevzel vodstvo na svetovni lestvici pred Srbom Novakom Đokovićem. Nizozemec je bil v finalu vseskozi boljši igralec, nanizal je kar štiri odvzeme začetnega udarca, po dva v vsakem nizu. Prvi niz je dobil po 36 minutah prav po breaku v 10. igri.

V drugem nizu van Rijthoven nasprotniku ni dovolil prav nobene možnosti za preobrat. Hitro je povedel s 5:0, nato pa v 7. igri zmago le še potrdil. To je bil za Van Rijthovna šele drugi nastop na turnirju ATP, pred šestimi leti je v Winston-Salemu izpadel že v uvodnem krogu.

Velika senzacija v Hertogenboschu

Berrettini ugnal Murrayja v Stuttagartu
Italijanski teniški igralec Matteo Berrettini je v današnjem finalu turnirja ATP v Stuttgartu premagal Britanca Andyja Murrayja s 6:4, 5:7, 6:3. Najboljši britanski igralec tega stoletja tako še naprej ostaja brez osvojenega naslova v letošnjem letu. Italijan je v Stuttgartu zaigral prvič po turnirju v Indian Wellsu marca, ko je moral na operacijo zapestja. Vrnil se je več kot uspešno in kot deseti igralec sveta osvojil svoj prvi turnir v sezoni ter skupno šestega v karieri. Tri je zmagal na travi, tri pa na pesku. Na travi v Stuttgartu je bil najboljši že leta 2019.

Škot v drugem finalu letos
Murray pa je odigral svoj drugi finale letos in bil drugič neuspešen. Tako ostaja pri 46 osvojenih ATP naslovih v svoji karieri. Po operaciji kolka v letih 2018 in 2019 je Britanec padel na 68. mesto na lestvici ATP. V današnjem finalu je Škotu po izgubljenem prvem nizu sicer uspelo dvoboj izenačiti v drugem, ko je v 12. igri dobil igro na Berrettinijev začetni udarec. A tretji niz ni šel po načrtih 35-letnega tenisača, ki je takoj izgubil igro na svoj začetni udarec. V nadaljevanju je nato dvakrat prosil za zdravniško pomoč zaradi bolečin v preponi, v deveti igri pa je nato še drugič izgubil svoj servis in dokončno klonil proti devet let mlajšemu nasprotniku.


Hertogenbosch (Ž)

Finale:
ALEKSANDROVA (RUS/7) - SABALENKA (BLR/1)
7:5, 6:0

Hertogenbosch (M):

Finale:
VAN RIJTHOVEN (NIZ) - MEDVEDJEV (RUS)
6:4, 6:1

Stuttgart (M):

Finale:
BERRETTINI (ITA/2) - MURRAY (VB)
6:4, 5:7, 6:3