Ashleigh Barty ne bo več nastopila v letošnji sezoni. Foto: EPA
Ashleigh Barty ne bo več nastopila v letošnji sezoni. Foto: EPA

Kot je sporočila 25-letna Avstralka, bo raje ostala doma na peti celini in se v miru pripravila za avstralsko poletje z uvodnim grand slamom.

Barty, ki ni zaigrala vse od presenetljivega poraza na OP ZDA v New Yorku že v 3. krogu, je zdaj uradno končala sezono, v kateri je dosegla pet turnirskih zmag, vključno z drugim grand slamom v Wimbledonu. Svoj prvi grand slam je dobila leta 2019 v Parizu.

Sprejela je zelo težko odločitev
Ko se je vrnila iz ZDA domov v Brisbane, je morala za 14 dni v obvezno karanteno v hotelski sobi. Dejala je, da preprosto noče v ničemer ogroziti priprav na novo sezono, zato se bo raje odpovedala potovanjem v zadnjem delu teniške sezone. "Vsem želim sporočiti, da v letu 2021 ne bom nastopila na nobenem turnirju več, izpustila bom tudi finale sezone WTA v Mehiki," je Barty zapisala v izjavi za javnost. "Zame je bila to zelo težka odločitev. Vendar moram na prvo mesto postaviti svoje telo in okrevanje po sezoni 2021 ter se osredotočiti na čim boljše priprave na avstralsko poletje. Zaradi vseh izzivov ob pandemiji in strogih pravil karantene doma nočem ogroziti svojih priprav za januar. Vsem igralkam želim uspešen sklepni turnir sezone in preostanek leta," je še zapisala avstralska zvezdnica in dodala, da je njen glavni cilj dober nastop na domačem turnirju velike četverice v Melbournu.