Aljaž Bedene je imel veliko dela s 313. igralcem na ATP-lestvici, imel je težave z dihanjem in z žuljem. Foto: EPA
Aljaž Bedene je imel veliko dela s 313. igralcem na ATP-lestvici, imel je težave z dihanjem in z žuljem. Foto: EPA

V prvem nizu je imel Bedene težave z dihanjem, ob slabem servisu je dobil le eno igro, a je pravočasno "prišel k sebi". Drugi niz je bil zelo izenačen. Najboljši slovenski tenisač je do ključnega odvzema servisa prišel v enajsti igri. V odločilnem nizi je Bedene nadoknadil zaostanek 0:3 in 1:4. V podaljšani igri je bilo 7:3.

V drugem delu obračuna je imel Bedene težave še z žuljem in je moral vzeti tudi zdravniški premor po tretji igri drugega niza. Tudi Zeppieri je imel težave zaradi poškodbe desne mečne mišice.

V 2. krogu Bedeneta čaka Belorus Jegor Gerasimov. Prvi nosilec turnirja na peščeni podlagi z nagradnim skladom 408.800 dolarjev je Britanec Daniel Evans.

Jakupovičeva končala nastope med dvojicami v Bogoti
Dalila Jakupović in Romunka Irina Maria Bara sta se poslovili po prvem krogu turnirja WTA v Bogoti v Kolumbiji. Izgubili sta proti Francozinji Elixane Lecheia in Američanki Ingrid Neel s 5:7, 3:6. Dvoboj je trajal uro in 28 minut.

V prvem nizu sta imeli Jakupovičeva in Bara dvakrat prednost brejka, a tega nista izkoristili. V drugem nizu sta po hitrem zaostanku vzpostavili ravnotežje v sedmi igri, a takoj v naslednji znova izgubili servis ter po slabi uri in pol končali nastope v Kolumbiji.