Novak Đoković še ni oddal niza v dvorani Alpitour. Srb je ob koncu sezone v sijajni formi. Foto: Reuters
Novak Đoković še ni oddal niza v dvorani Alpitour. Srb je ob koncu sezone v sijajni formi. Foto: Reuters

Rubljov bo odločilni dvoboj za polfinale v dvorani Alpitour igral s Cicipasom v petek. Đoković je že osvojil prvo mesto, v petek pa se bo pomeril z Medvedjevom, ki nima več novbene možnosti za uvrstitev med najboljše štiri.

Đokoviću je odločilni odvzem servisa uspel v 10. igri. V drugem nizu pa je Srb hitro povedel s 3:0, nato tekmecu odvzel še začetni udarec za 5:1 in po uri in devetih minutah je bil zmagovalec znan.

Beograjčan je na turnirju sicer šele sedmi nosilec, a za številne je favorit tega tekmovanja. Na sklepnem turnirju moške karavane nastopa že 15. v karieri, želi pa si šesti naslov in izenačenje števila lovorik z rekorderjem Švicarjem Rogerjem Federerjem. Do zdaj je bil najboljši na sklepnem turnirju sezone v letih 2008, 2012, 2013, 2014 in 2015.

Đoković že v polfinalu zaključnega turnirja

Cicipas zapravil tri zaključne žoge v drugem nizu
Gledalci so zelo uživali v večernem dvoboju, ki je trajal kar dve uri in 21 minut. Cicipas je v drugi igri odvzel servis Medvedjevu in hitro povedel s 3:0. Rus je na servis Grka v uvodnem nizu osvojil le šest točk.

Stefanos Cicipas je bila na pragu zmage že v drugem nizu. Po zaostanku s 3:5 v odločilnem nizu se je zbral in v velikem slogu dobil triler. Foto: Reuters
Stefanos Cicipas je bila na pragu zmage že v drugem nizu. Po zaostanku s 3:5 v odločilnem nizu se je zbral in v velikem slogu dobil triler. Foto: Reuters

V drugem nizu sta oba zanesljivo zadržala začetne udarce. V podaljšani igri je imel Cicipas tri zaključne žoge. Pri 6:5, 8:7 in 10:9 je vedno serviral Medvedjev, ki je rešil vse tri priložnosti in nato dobil 13. igro s 13:11.

Medvedjev serviral za zmago, nato pa popolnoma popustil
Rus se je zelo razveselil izenačenja na 1:1 v nizih. V odločilnem nizu je prikazal zelo dobro igro, v sedmi igri si je priigral edino priložnost za odvzem servisa na celotnem dvoboju in jo tudi unovčil. V osmi igri je po 30/40 nanizal tri točke in povedel že s 5:3. Ko je v deseti igri serviral za zmago, se mu je zatresla roka. Prehitro je skušal priti do točke, neizsiljene napake so se vrstile in Grk je izenačil na 5:5. Jezni Medvedjev je izgubil koncentracijo in v podaljšani igri je bil popolnoma razglašen (7:1). Obračun je trajal dve uri in 21 minutah. Končno razmerje v točkah je bilo 106:98 v korist Grka.

Medvedjev je lani izgubil v finalu zaključnega mastersa proti Alexandru Zverevu s 4:6 in 4:6, predlani pa je v finalu premagal Dominica Thiema. Očitno se je v Londonu precej bolje počutil kot na zelo hitri podlagi v Torinu.


Rdeča skupina, 2. krog:
ĐOKOVIĆ (SRB/7) – RUBLJOV (RUS/6)
6:4, 6:1

CICIPAS (GRČ/2) – MEDVEDJEV (RUS/4)
6:3, 6:7 (11), 7:6 (1)


Lestvica:                        
ĐOKOVIĆ           2  2 0  4:0   2
RUBLJOV           2  1 1  2:3   1
---------------------------------
CICIPAS           2  1 1  2:3   1
MEDVEDJEV         2  0 2  2:4   0