Novak Đoković je bil pred prekinitvijo sezone zaradi pandemije prvi na ATP-lestvici z 10.220 točkami, drugouvrščeni Rafael Nadal jih ima 9850. Foto: Reuters
Novak Đoković je bil pred prekinitvijo sezone zaradi pandemije prvi na ATP-lestvici z 10.220 točkami, drugouvrščeni Rafael Nadal jih ima 9850. Foto: Reuters

Teniški turnir v Flushing Meadowsu naj bi se začel 31. avgusta, a v primerjavi s prejšnjimi leti se bodo morali tenisači držati striktnih protokolov, ki so jih organizatorji uvedli iz varnostnih razlogov.

"Ne bi imeli dostopa do Manhattna, spati bi morali v hotelih na letališčih, od dvakrat do trikrat tedensko bi nas testirali na novi koronavirus. Ob vsem tem bi lahko s seboj pripeljali zgolj eno osebo, kar je tako rekoč nemogoča zahteva," je za srbsko Prva TV dejal Beograjčan. "Mislim, potrebuješ trenerja, kondicijskega trenerja in fizioterapevta."

"Pravila so zares skrajna"
Trikratni zmagovalec turnirja v New Yorku – to mu je uspelo v letih 2011, 2015 in 2018 – je še razkril, da je opravil kar nekaj telefonskih pogovorov z vodilnimi možmi v Mednarodni teniški zvezi ITF in vplivnimi možmi ATP Toura. "Pogovarjali smo se o nadaljevanju letošnje sezone, predvsem o Odprtem prvenstvu ZDA, ki naj bi se začelo pozno avgusta, a za zdaj se še ne ve, ali bodo turnir dejansko izpeljali," je še povedal. "Pravila, ki jih moramo spoštovati, če želimo nastopiti na turnirju, so zares skrajna."

Lanski naslov iz New Yorka letos brani Španec Rafael Nadal, ki pa – za zdaj – ni pokazal kakšnega večjega zanimanja po udeležbi. Majorčan namreč meni, da bi morali sezono nadaljevati šele tedaj, ko bodo lahko vsi teniški igralci potovali svobodno in varno.