V podaljšani igri tretjega niza Đoković ni izgubil niti točke. Foto: Reuters
V podaljšani igri tretjega niza Đoković ni izgubil niti točke. Foto: Reuters

Bautista Agut, ki je v četrtfinalu ugnal branilca naslova Daniila Medvedjeva, je odlično odigral prvi niz in spet dokazal, da je na trdi podlaga strup za Đokovića. V sedmi igri mu je uspel drugi brejk, v deseti igri pa si je na svoj servis priigral dve brejk priložnosti in po 42 minutah niz dobil s 6:4. Đoković je v uvodnem nizu naredil 15 neizsiljenih napak (na koncu 43, tekmec 31).

V drugem nizu je bila odločilna deseta igra, ko je Đoković tekmecu vzel servis.

V zadnjem nizu se je zdelo, da je srbski igralec našel zmagoviti ritem. Dobil je štiri zaporedne igre in povedel s 5:2. Toda tekmec se je vrnil in izsilil podaljšano igro, v kateri je Đoković, čeprav je bil vidno izmučen, spet potrdil svoje mojstrstvo in ni izgubil niti točke.

Dvoboj je trajal kar tri ure in minuto. V finalu bo Đoković igral z Milosem Raonicem, proti kateremu še nikoli ni izgubil.

Osaka si je premislila in v New Yorku odigrala polfinale

Klepačeva brez finala
V ženskem finalu se bosta v New Yorku pomerila Naomi Osaka, ki je kljub grožnji o bojkotu le odigrala obračun z Belgijko Mertensovo, in Belorusinja Viktorija Azarenka. Andreji Klepač se ni uspelo uvrstiti v finale dvojic. Skupaj s Čehinjo Lucie Hradecka, s katero sta bili osmi nosilki, sta v polfinalu z 2:6 in 1:6 izgubili proti tretjima nosilkama Čehinji Kveti Peschke in Nizozemki Demi Schuurs.

V svetovni finančni prestolnici se bo sicer v ponedeljek začelo Odprto prvenstvo ZDA, drugi turnir za grand slam v letošnjem letu.

MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1.000, New York
(4.674.780 am. dolarjev, trda podlaga)
Polfinale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - BAUTISTA A. (ŠPA/8)
4:6, 6:4, 7:6 (0)
RAONIC (KAN) - CICIPAS (GRČ/4)
7:6, 6:3

Ženske, polfinale:
OSAKA (JAP/4) - MERTENS (BEL/14)
6:2, 7:6
AZARENKA (BLR) - KONTA (VB/8)
4:6, 6:4, 6:1