Novak Đoković odločitve organizatorja turneje masters v New Yorku ne razume. Foto: EPA
Novak Đoković odločitve organizatorja turneje masters v New Yorku ne razume. Foto: EPA

Igralca sta morala kljub negativnemu testu na covid-19 v karanteno, ker je bil na novi koronavirus pozitiven njun kondicijski trener Juan Manuel Galvan.

Đoković je v pogovoru za ESPN dejal, da odločitve ne razume. "Pred nekaj tedni so nam posredovali informacije glavnega zdravnika ameriške teniške zveze, da lahko ob negativnem testu igralci igrajo na turnirju, četudi je pozitiven kdo od spremljevalnega osebja," je dejala številka ena moškega tenisa.

"Igralci smo jezni zaradi vsega, kar se je zgodilo s Pello in Dellienom, ter zaradi tega, kako so ju obravnavali," je dodal Beograjčan.

Widmaier: To ni stvar presoje
Srbski as je dejal, da so to vprašanje postavili številni igralci v skupinskem videoklicu in da so jim odgovorni to zatrdili, čeprav so pozneje morali podpisati dokument, ki omogoča organizatorju, da preveri bližje stike pozitivnih ljudi in se nadalje odloča na podlagi pridobljenih dokazov. Tiskovni predstavnik ameriške teniške zveze Chris Widmaier je za ESPN dejal, da je izključitev igralcev v skladu s priporočili, ki so jih dobili od zdravnikov in strokovnjakov. Po poročanju AFP-ja pravila bližnjih stikov "predvidevajo karanteno za igralce, ki se s pozitivno osebo 15 minut ali več zadržujejo na razdalji manj kot dveh metrov". "Enostavno povedano, igralci, ki so bili v bližnjem stiku z okuženimi, morajo za 14 dni v karanteno. To ni stvar presoje," je dejal Widmaier.

V New Yorku tudi Bedene
Turnir serije masters v teh dneh namesto v Cincinnatiju poteka v New Yorku, kamor so ga prestavili zaradi lažjega obvladovanja teniškega mehurčka v času epidemije novega koronavirusa. Na njem bo po uspešno opravljenih dveh nalogah v kvalifikacijah nastopil tudi najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene. V prvem krogu se bo v nedeljo pomeril s 13. nosilcem, Čilencem Cristianom Garinom.