Polona Hercog je premagala prvo oviro. Foto: EPA
Polona Hercog je premagala prvo oviro. Foto: EPA

Kaja Juvan je bila s 4:6, 6:1 in 6:4 boljša od Kitajke Jafan Vang.

Tretja Slovenka Tamara Zidanšek je v 1. krogu klonila proti Črnogorki Danki Kovinić s 3:6 in 3:6.

Hercogova, ki je 49. igralka na lestvici WTA, je na turnirju Gippsland Trophy z nagradnim skladom 447.620 ameriških dolarjev (369.000 evrov) zaostajala že z 2:6 in 1:3, a nato osvojila šest zaporednih iger in preobrnila potek dvoboja. V odločilnem nizu ji je odločilni odvzem servisa uspel v šesti igri. Gasparjanova je 125. igralka sveta.

Juvanova se je v prvem nizu hitro znašla v težavah, saj je v tretji igri izgubila igro na svoj začetni udarec, Wangova pa je ponujeno priložnost nato polno izkoristila za vodstvo z 1:0. V drugem nizu je sledil preobrat, saj je Juvanova hitro prišla do vodstva z 2:0 in nato še dvakrat odvzela servisno igro tekmici. V tretjem nizu je sledil tesen dvoboj, ki je naposled pripadel Slovenki, sicer 104. igralki sveta. Odločilna je bila deseta igra, ko je Juvanova še šestič odvzela začetni udarec Kitajki, ki je na lestvici WTA na 96. mestu.

Zidanškova je v prvem nizu le enkrat oddala igro na svoj začetni udarec, kar pa je bilo dovolj za slavje Kovinićeve. V drugem nizu sta bili igralki kar šestkrat neuspešni na svoj začetni udarec. Znova je bila pri tem boljša Črnogorka (77. na lestvici WTA), ki so ji uspeli kar štirje "brejki" proti 11 mest nižje uvrščeni Zidanškovi.