Vrhunec turnirjev na travnati površini je vsako leto tretji grand slam sezone, Wimbledon. Letos utegne biti odpovedan. Foto: EPA
Vrhunec turnirjev na travnati površini je vsako leto tretji grand slam sezone, Wimbledon. Letos utegne biti odpovedan. Foto: EPA

Trener Janka Tipsarevića in Vaska Pospisila se za trditev sklicuje na preverjene in zanesljive vire, obenem poudarja, da bo zelo vesel, če se bo teniška sezona lahko nadaljevala oktobra.

Tenis ima v primerjavi s številnimi drugimi športi veliko prednost, in sicer to, da to ni kontakten šport. Ko se bo življenje vrnilo na stare tirnice, bo tenis tisti šport, ki bo v razcvetu.

Dirk Hordorff

Prednost tenisa v primerjavi z drugimi športi
Teniški svet, tako kot vse panoge v športu, stoji. "Prejel sem zanesljive informacije iz preverjenih virov, da teniških turnirjev na travnati podlagi letos ne bo," je dejal Hordorff in dodal, da sezona še ni popolnoma izgubljena predvsem za amaterske tenisače, ki s profesionalnimi kolegi te dni mirujejo v karanteni. "Tenis ima v primerjavi s številnimi drugimi športi veliko prednost, in sicer to, da to ni kontakten šport. Ko se bo življenje vrnilo na stare tirnice, bo tenis tisti šport, ki bo v razcvetu," je prepričan 62-letnik.

Vrnitev na igrišča jeseni?
Ta meni, da ima amaterski tenis prednost pred profesionalnim, zlasti zaradi precej širšega nabora igralcev ter igralk z vseh vetrov in večjega števila potovanj. Kdaj se bodo turnirji serij ATP in WTA lahko nadaljevali, ne ve, niti noče ugibati. Morda jeseni? "Če se bodo dvoboji na teniška igrišča vrnili oktobra, bom zelo vesel," je dejal.

Wimbledon pod vprašajem

Začetek turnirjev na travnati površini je predviden 8. junija, Wimbledon naj bi letos potekal med 29. junijem in 12. julijem. Glede na razsežnost epidemije novega koronavirusa utegnejo vse turnirje na travi odpovedati.