Anett Kontaveit je bila po zmagi nad Karolino Pliškovo prešerne volje. Foto: Reuters
Anett Kontaveit je bila po zmagi nad Karolino Pliškovo prešerne volje. Foto: Reuters

Estonka, sicer 8. nosilka, si je tako kot prva v Guadalajari že zagotovila polfinale, možnosti za to pa imajo še vse preostale igralke v skupini, Garbine Muguruza ter Pliškova in Barbora Krejčikova, ki je izgubila dvoboj proti Muguruzi z 2:6, 6:4 in 6:4.

Estonka je v skupini Teotihuacan dosegla 12. zaporedno zmago, pred prihodom v Mehiko je namreč dobila turnirja v Moskvi in Cluj-Napoci, nato pa je na finalu WTA ugnala še letošnjo zmagovalko Roland Garrosa Krejčikovo.

Kontaveit: Preteklost ni pomembna
"Zelo sem vesela preboja v polfinale. Pred današnjim dvobojem nisem razmišljala, da tekmice v prejšnjih štirih tekmah nisem premagala. Vsakič, ko stopiš na igrišče, je namreč nova priložnost, preteklost ni pomembna," je po dvoboju s Pliškovo povedala Kontaveit. Le 57 minut je potrebovala za slavje nad Pliškovo, kar pomeni, da je dobila 24 od njenih 29 zadnjih dvobojev.

Muguruza je imela več dela
Muguruza pa je imela veliko več dela, da je ohranila upanje za polfinale. Dokaj prepričljivo je izgubila prvi niz s Krejčikovo v drugem pa dvignila raven igre in z odvzemom začetnega udarca povedla s 3:1 in nato s 4:1. Odločala je tretja igra, Muguruza je z breakom vodila z 2:1, po 12 minutah desete igre pa je izkoristila šesto točko za odvzem servisa in s tem zmago v dvoboju.

Muguruza v polfinalu sklepnega mastersa WTA

Slovensko-hrvaško teniška dvojica Andreja Klepač-Darija Jurak je v drugem nastopu na WTA-finalu v Guadalajari s 6:7 (10), 7:6 (4) in 10:5 premagala Avstralko Samantho Stosur in Kitajko Žang Šuai. S tem si je ohranila možnost za nastop v polfinalu, saj je s porazom začela nastop v skupini Tenochtitlan.


Zaključni turnir serije WTA

GUADALAJARA
(5.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Teotihuacan, 2. krog:
KONTAVEIT (EST/8) ‒ PLIŠKOVA (ČEŠ/3)
6:4, 6:0

MUGURUZA (ŠPA/6) ‒ KREJČIKOVA (ČEŠ/2)
2:6, 6:3, 6:4

Lestvica: Kontaveit 2, Pliškova in Muguruza po 1, Krejčikova 0.


Skupina Chichen-Itza, 2. krog, sobota:
SAKKARI (GRČ/4) ‒ BADOSA (ŠPA/7)

SABALENKA (BLR/1) ‒ SWIATEK (POL/5)

Lestvica: Sakkari in Badosa po 1, Sabalenka in Swiatek po 0.


Dvojice, 2. krog:
JURAK/ KLEPAČ (HRV/ SLO/7) ‒ STOSUR/DŽANG (AVS/KIT/5)
6:7 (10), 7:6 (4), 10:5