Nemanja Matić zagovarja Novaka Đokovića, potem ko se je nad beograjskim tenisačem usul plaz kritik. Foto: EPA
Nemanja Matić zagovarja Novaka Đokovića, potem ko se je nad beograjskim tenisačem usul plaz kritik. Foto: EPA

Srbskega teniškega asa so svetovni mediji kritizirali zaradi organiziranja teniškega turnirja, potem ko so nastopajoči Grigor Dimitrov, Borna Čorić, Viktor Troicki in njegov trener Goran Ivanišević potrdili, da so se okužili z novim koronavirusom. Okužil se je tudi sam.

Ko se je začel turnir, so rekli, da lahko počne, kar želi. Pred turnirjem je bil odigran dvoboj, ki je pritegnil več kot 20 tisoč gledalcev. Nihče ni rekel ničesar,

Nemanja Matić

Hitro so v javnost pricurljali posnetki, kako so se omenjeni družili med seboj, se zabavali, med drugim tudi igrali košarko. Toda Matić poudarja, da je Srbija sprostila nekaj ukrepov in da ohranjanje varnostne razdalje ni bilo več zapovedano.

Stanje v Srbiji boljše kot na Otoku
"Ljudje se morajo zavedati, da je bilo stanje v Srbiji boljše kot tukaj (v Angliji). Državne oblasti so državljanom dovolile, da počnejo, kar želijo. Vse je bilo odprto, od trgovinskih centrov do restavracij," je za Sky Sports dejal Matić in nadaljeval: "V Srbiji se je življenje vrnilo na stare tirnice, potem ko je bila država praktično tri mesece neprodušno zaprta. Ni bilo dovoljeno sprehajanje po ulicah, nisi smel zapustiti doma. Drugače je bilo kot v Angliji."

Želel je le teniške dvoboje
Letošnja teniška sezona, ki je bila prekinjena marca, se bo nadaljevala 14. avgusta v Washingtonu. Medtem ko so za zaprtimi vrati sicer že odigrali nekaj ekshibicijskih turnirjev, kot je denimo Battle of the Brits v Londonu, je Adria Tour potekal pred nabito polnimi tribunami. "Ko se je začel turnir, so rekli, da lahko počne, kar želi. Pred turnirjem je bil odigran dvoboj, ki je pritegnil več kot 20 tisoč gledalcev. Nihče ni rekel ničesar," je še povedal Matić in sklenil: "Hočem reči, da ni on kriv za vse, kar se je zgodilo. Želel je le, da se tenisači pomerijo med seboj. Tu res ne vidim nobene napake."