Andy Murray ni naklonjen postokoronskem koledarju letošnje teniške sezone. Foto: EPA
Andy Murray ni naklonjen postokoronskem koledarju letošnje teniške sezone. Foto: EPA

Teniška sezona je bila zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena marca, nadaljevala se bo 14. avgusta v Washingtonu, kjer je na sporedu Citi Open, sledi turnir v Cincinnatiju. Serija turnirjev na peščeni podlagi se začne 8. septembra v Kitzbühelu in nadaljuje z mastersoma v Madridu in Rimu.

Morda bi bila najboljša rešitev, da bi pogledali dveletno uvrstitev na lestvici. Tenisači, ki so lani igrali zelo dobro, letos pa v sili razmer ne morejo braniti svojih točk, tako kot bi si želeli, na tak način ne bi bili 'kaznovani'.

Andy Murray

Turnirja za grand slam OP ZDA in OP Francije bosta na sporedu med 31. avgustom in 13. septembrom ter 27. septembrom in 11. oktobrom.

Tenisači utegnejo izpuščati turnirje
"Koledar ni varen za igralce. Igraš v polfinalu ali finalu New Yorka, nato hip zatem že nastopaš na pesku v Madridu, kjer že dolgo nisi tekmoval. Popolnoma mogoče je, da bo kar nekaj najboljših igralcev letos izpustilo največje turnirje," je na novinarski konferenci med dobrodelnim turnirjem 'Battle of the Brits' dejal Škot, ki verjame, da bi morali letos sprejeti nekaj pomembnih sprememb. Ena izmed njih je upoštevanje točk tenisačev na ATP-lestvici iz dveletnega obdobja. "Morda bi bila najboljša rešitev, da bi pogledali dveletno uvrstitev na lestvici. Tenisači, ki so lani igrali zelo dobro, letos pa v sili razmer ne morejo braniti svojih točk, tako kot bi si želeli, na tak način ne bi bili 'kaznovani'," je dodal.

Dvakratni zmagovalec Wimbledona, ki se je na teniška igrišča vrnil po sedemmesečni odsotnosti, je obenem namignil, da utegne zaradi priprav na Odprto prvenstvo ZDA izpustiti turnir v Cincinnatiju. "Raje igram v Washingtonu in nato izpustim turnir teden dni pozneje, če bo turnir v New Yorku ostal na koledarju," je še povedal.