Rafael Nadal bo v ponedeljek začel svoj 174. teden na vrhu lestvice ATP. Foto: Reuters
Rafael Nadal bo v ponedeljek začel svoj 174. teden na vrhu lestvice ATP. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Dež je finale prekinil kar dvakrat. Foto: Reuters
Alexander Zverev
Alexander Zverev je igral v petem finalu serije 1.000. Ostaja pri treh zmagah. Foto: Reuters

Dvoboj se je začel presenetljivo, saj je Nadal na svoj servis izgubil prve tri točke in Zverev je z brejkom povedel z 1:0. A kot da bi to razdražilo in prebudilo Nadala, saj je sledil enosmerni promet, Zverev je dobil le še sedem točk in Nadal je z brutalnimi udarci povsem dotolkel Zvereva in niz dobil s 6:1.

V drugem nizu enosmerni promet za Zvereva
Dogajanje v prvem nizu mladega Nemca ni zmedlo, saj je spet začel udarno in tokrat nadaljeval v zastavljenem ritmu, tokrat je on izkoriščal vse Špančeve napake in povedel kar s 5:0 ter niz dobil z enako mero s 6:1.

Dež dvoboj prekinil dvakrat
Po drugem nizu je začelo rahlo deževati, kar je še bolj pomenilo vodo na mlin Alexandra Zvereva. Nadalovi spini niso bili več tako ubijalski in Španec je že v prvi igri izgubil servis. Ob izidu 3:1 je bil dvoboj zaradi nekoliko obilnejših padavin prekinjen za deset minut. Nadal je znižal na 3:2, a nato je dvoboj spet prekinil dež. Tokrat je prekinitev trajala 50 minut. Prekinitev je bolj koristila Nadalu, saj mu je takoj uspel brejk, s čimer je izid izenačil na 3:3. Plodove agresivne igre je pobral tudi v osmi igri, ko mu je uspel še en zaporedni brejk, s katerim je povedel s 5:3, nato pa je s servisom potrdil zmago.

Nadal v lovu na 11. Roland Garros
To je za Nadala osma zmaga v Rimu, a šele prva po letu 2013. Hkrati je to že 32. zmaga na turnirjih serije 1.000. Zverev je lani dobil ta turnir, s čimer je bila to njegova prva zmaga na tej seriji. Letos je dobil že 30 obračunov, s čimer je najboljši igralec sezone po tej statistiki. To je bil zadnji večji turnir pred Roland Garrosom, kjer bo Nadal daleč največji turnir, kjer lovi že 11. zmago.

Največ zmag na enem turnirju

IgralecKrajZmage
Rafael NadalMonte Carlo11
Rafael NadalBarcelona11
Rafael NadalRoland Garros10
Roger FedererHalle 9
Roger FedererWimbledon8
Roger FedererBasel8
Guillermo VilasBuenos Aires8
Rafael NadalRim8
Pete SamprasWimbledon7
Roger FedererCincinnati7
Roger FedererDubaj7


Svitolina še drugo leto ugnala Halepovo
Ženski turnir je dobila Elina Svitolina, ki je brez težav premagala prvo igralko sveta Simono Halep s 6:0 in 6:4. Šlo je za ponovitev finala lanskega leta, ko je prav tako slavila Ukrajinka.

Finale:
NADAL (ŠPA/1) - A. ZVEREV (NEM/2)
6:1, 1:6, 6:3

Ženske, finale:
SVITOLINA (UKR/4) - HALEP (ROM/1)
6:0, 6:4