Nova teniška sezona se bo začela avgusta. Foto: EPA
Nova teniška sezona se bo začela avgusta. Foto: EPA

To sta v sporočilu za javnost zapisali obe krovni teniški zvezi, ATP in WTA. Kitajske oblasti so namreč v boju s pandemijo novega koronavirusa uvedle številne nove ukrepe na področju športnih tekmovanj, zaradi česar so odpovedale vse večje mednarodne dogodke na tamkajšnjih tleh.

Koledar moških tekmovanj tako ostaja brez predvidenih turnirjev v Čengdžuju, Žuhajiju, Pekingu in Šanghaju, kjer bi moral potekati vsakoletni masters.

V ženskem sporedu so morali odpovedati več turnirjev, in sicer v Pekingu, Vuhanu, od koder se je v svet ob koncu lanskega leta razširil novi koronavirus, Nančangu, Čengdžuju, Žuhajiju, Gvangdžuju in zaključni turnir osmerice v Šenzenu.

3. in 20. avgust
Ženski del mednarodnega sporeda se bo začel v Palermu 3. avgusta, moško nadaljevanje sezone pa je bilo po odpovedi turnirja v Washingtonu prestavljeno v New York, kjer bodo organizirali prestavljeni masters iz Cincinnatija med 20. in 28. avgustom. Oktobrski in novembrski termini so za zdaj odprti, niti ATP niti WTA pa v svojih izjavah nista sporočila, ali bodo turnirje nadomestili.

V ženskem delu sezone so po grand slamu v Parizu, ki bo potekal med 27. septembrom in 11. oktobrom, predvideni turnirji v Tokiu, Seulu, Linzu in Moskvi, a so za zdaj še brez datumov.