Novak Đoković je velik favorit za zmago na zaključnem mastersu. Foto: Reuters
Novak Đoković je velik favorit za zmago na zaključnem mastersu. Foto: Reuters
Alexander Zverev
Alexander Zverev je slabo začel dvoboj proti Marinu Čiliću, vseeno pa na koncu zmagal. Foto: Reuters
Zverev v dveh podaljšanih igrah strl Đokovića

Đoković je upravičil vlogo favorita in visokoraslega ameriškega rezervista – na turnir se je prebil po poškodbi Rafaela Nadala – zanesljivo ugnal po uri in 13 minutah. Srb je v drugem delu sezone razred zase in po prikazanem v uvodnem krogu v O2 Areni ga bo zelo težko premagati.
Isner, ki prvič igra na zaključnem turnirju sezone, je imel težave v uvodnih dveh igrah na svoj začetni udarec. Đoković je sijajno vračal močne servise in bil precej bolj nevaren z osnovne črte. Edini brejk mu je uspel v peti igri. Američan je bil popolnoma nemočen na servis Srba.
Prve tri igre na svoj servis v drugem nizu je Đoković dobil brez izgubljene točke. Isner je povedel s 3:2, nato pa ni osvojil niti igre več. Srb je bil brezhiben, naredil je le šest neizsiljenih napak, Isner pa kar 26. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 64:44.
Trikrat odvzeti servis Isnerju – pogosto misija nemogoče
"Kar trikrat sem odvzel servis Isnerju, kar je pogosto misija nemogoče. Res sem dobro serviral, tudi igra z osnovne črte mi je stekla. Pri tako močnih servisih se je treba odločiti za eno stran, drugače ne gre. Užival sem v odmoru, a zelo sem pogrešal tenis na najvišji ravni," je poudaril Đoković.
Zverev dobil obe podaljšani igri
21-letni Zverev je slabo začel, delal je številne napake, in tekmec je povedel z 1:4 in 2:5. Vseeno je Nemec izsilil podaljšano igro, ki se je končala s 7:5. Ko se je v odločilni točki Zverev odločil za skrajšano žogico, nato pa še za dolg bekhend, ob katerem je žoga pristala ravno na črti, je bil Čilić nemočen.

Tudi v drugem nizu si je vsak od nasprotnikov privoščil po eno izgubljeno igro, nato pa je imel v deveti igri, pri vodstvu s 5:4, Zverev prvo zaključno žogo. Hrvat se je rešil z odličnimi servisi in nanizal tri točke zapored.

V podaljšani igri je Zverev povedel s 5:1, potem ko je Čilić naredil četrto dvojno napako, čeprav je posnetek pokazal, da je bila pri drugem servisu žoga v resnici v polju. Zverev si je v naslednji točki priigral pet zaključnih žog, izkoristil je že prvo.


ZAKLJUČNI TURNIR SERIJE ATP, London
(8.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)
Skupina Guga Kuerten:
ZVEREV (NEM/3) - ČILIĆ (HRV/5)
7:6 (5), 7:6 (1)
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - ISNER (ZDA/8)
6:4, 6:3


Skupina Lleyton Hewitt:

Torek ob 15.00:
ANDERSON (JAR/4) - NIŠIKORI (JAP/7)

Ob 21.00:
THIEM (AVT/6) - FEDERER (ŠVI/2)

Zverev v dveh podaljšanih igrah strl Đokovića