Direktor turnirja Craig Tiley se boji, da bi lahko preloženo Odprto prvenstvo Avstralije v celoti odpovedali. Foto: EPA
Direktor turnirja Craig Tiley se boji, da bi lahko preloženo Odprto prvenstvo Avstralije v celoti odpovedali. Foto: EPA

Obenem je dodal, da bi lahko turnir v Melbournu zaradi novega koronavirusa potekal zgolj pred domačimi navijači, poroča nemška tiskovna agencija. "Najhujši scenarij je, da turnirja naslednje leto ne bo," je Tiley dejal za avstralsko tiskovno agencijo.

V najboljšem primeru bi lahko OP Avstralije potekal le pred avstralskimi navijači, igrali pa bi zgolj tisti, ki bi lahko pripotovali v našo državo in spoštovali tukajšnje pogoje karantene.

Craig Tiley

"V najboljšem primeru bi lahko OP Avstralije potekal le pred avstralskimi navijači, igrali pa bi zgolj tisti, ki bi lahko pripotovali v našo državo in spoštovali tukajšnje pogoje karantene," je še pojasnil direktor turnirja.

V igri so štirje scenariji
Kot izvršni direktor Avstralske teniške zveze je Tiley že začel sestanke s pokrovitelji in deležniki turnirja na temo rezervnih načrtov. "V igri so štirje scenariji, za vsakega imamo predviden datum končne odločitve ter na kaj vse vpliva." Javnost bodo o tem obveščali sproti. Teniška sezona 2020 je po predčasni ustavitvi v mesecu marcu še vedno pod velikim vprašajem zaradi omejitev pri potovanjih v druge države. Vse tekmovalne aktivnosti pa so ustavljene vsaj do sredine julija s predvidenim začetkom v Severni Ameriki na igriščih s trdo podlago.