Craig Tiley je prepričan, da bodo turnir izvedli po načrtu. Foto: Reuters
Craig Tiley je prepričan, da bodo turnir izvedli po načrtu. Foto: Reuters

Prireditelji so zaradi pozitivnega izvida na okužbo z novim koronavirusom enega od hotelskih delavcev v hotelih, kjer prebivajo tudi teniški igralci pred turnirjem v Melbournu, ustavili pripravljalne turnirje in začeli množično testiranje. Premier zvezne države Viktorije Daniel Andrews je takoj dejal, da ne pričakuje, da bo to vplivalo na Odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo predvidoma začelo v ponedeljek.

Direktor Odprtega prvenstva Avstralije Craig Tiley je na novinarski konferenci dejal, da ne dvomi o izvedbi prvega turnirja za grand slam v tej sezoni, ki naj bi se začel v ponedeljek, in da "ne namerava prestaviti turnirja". "Prepričani smo, da bo Odprto prvenstvo Avstralije potekalo po načrtu," je poudaril.

Sorodna novica Pred OP-jem Avstralije več kot 500 igralcev (znova) v samoosamitev

Povedal je, da so testiranje vseh vpletenih začeli ob 9.00 po lokalnem času in da ga želijo končati do popoldneva. "Ne dvomim, da bodo vsi izvidi negativni," je optimističen Tiley. Dodal je, da bodo 50 uslužbencev hotela obravnavali kot tesne stike z okuženim, zato bodo morali biti po opravljenih testih ne glede na izvid v 14-dnevni karanteni.

Tako so organizatorji odpovedali vse četrtkove dvoboje na šestih pripravljalnih turnirjih, tudi na pokalu ATP, vendar Tiley meni, da se bodo že v petek vrnili po urniku, ko bodo znani vsi rezultati testov. Med igralci, ki so morali v samoosamitev, sta tudi Grk Stefanos Cicipas in Švicar Stan Wawrinka, medtem ko največjih imen, vključno z Američanko Sereno Williams, Srbom Novakom Đokovićem in Špancem Rafaelom Nadalom, ni med njimi, saj so obvezno karanteno opravili v Adelajdi.

Organizatorji, ki na turnirju pričakujejo med 25 in 30 tisoč gledalcev na dan, so medtem prestavili žreb turnirja, saj morajo počakati na izvide vseh testov, če je morda kateri od igralcev pozitiven. Tako bo namesto v četrtek žreb na sporedu v petek.