Jasmine Paolini je v Portorožu osvojila prvi turnir v karieri. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmine Paolini je v Portorožu osvojila prvi turnir v karieri. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi niz je bil precej razburljiv, igralki nikakor nista našli pravega ritma na svoj začetni udarec, obe sta izgubili po tri servise, tako da se je niz prevesil v podaljšano igro, ki jo je po izenačenem izidu 2:2 z delnim izidom 5:2 dobila 25-letna Italijanka.

Ta je imela v drugem nizu precej manj dela. Američanka je popustila, brez osvojene točke je izgubila že uvodno igro na svoj začetni udarec. Tudi njej je sicer uspel brejk v 4. igri za izenačenje na 2:2, a je nato Paolini vrnila z rebrejkom, prevzela vodstvo in ga do konca dvoboja ni več izpustila iz rok.

V 8. igri je izkoristila prvo priložnost za zmago na turnirju. Razmerje v dobljenih točkah je bilo 73:59 v korist igralke iz Toskane.

To je bil sicer zanjo prvi osvojeni turnir serije WTA 250 v karieri. "To je moj prvi naslov WTA, zato bo imel Portorož v mojem srcu vedno posebno mesto. Tukaj se počutim res odlično, domače, zato upam, da se naslednje leto znova vidimo," je dejala zmagovalka.

Ta se bo na novi lestvici WTA povzpela na zanjo rekordno 62. mesto. Bogatejša je za 23.548 evrov, poraženka pa se je morala sprijazniti z dobrimi 13.000 evri. Finalni dvoboj je trajal uro in 46 minut.

Organizatorji v Portorožu želijo obdržati turnir tudi v naslednjih letih

Portorož (Ž)
(189.708 evrov, trda podlaga)

Finale:
PAOLINI (ITA) – RISKE (ZDA/3)
7:6 (4), 6:2

Zmaga Rusinje in Slovakinje

Med dvojicami sta zmagali Rusinja Ana Kalinska in Slovakinja Tereza Mihalikova, ki sta bili v finalu boljši od Aleksandre Krunić iz Srbije in Nizozemke Lesley Pattinama Kerkhove s 4:6, 6:2 in 12:10. Rusinja in Slovakinja sta osvojili 8306 evrov in 280 točk WTA, saj sta na poti do naslova premagali obe favorizirani dvojici. V polfinalu sta izločili prvi nosilki Andrejo Klepač in Tamaro Zidanšek, v finalu pa sta bili boljši še od drugorangiranih igralk na turnirju WTA 250 z nagradnim skladom dobrih 200 tisoč evrov.