Novak Đoković, zmagovalec 22 turnirjev za grand slam. Foto: EPA
Novak Đoković, zmagovalec 22 turnirjev za grand slam. Foto: EPA

Beograjčan, ki je v nedeljo z zmago nad Grkom Stefanosom Cicipasom osvojil 22. turnir za grand slam v karieri, si je stegensko mišico poškodoval na uvodnem turnirju sezone v Adelajdi.

Imel je tricentimetrsko raztrganino na stegenski mišici. Videl sem posnetke, vsekakor, zdravniki vam bodo povedali resnico. Bilo je veliko špekulacij, ali je vse skupaj resnično ali ne. Res je težko verjeti, kaj lahko nekateri naredijo s tovrstnimi poškodbami.

Craig Tiley, direktor OP Avstralije

"Imel je tricentimetrsko raztrganino na stegenski mišici. Videl sem posnetke, vsekakor, zdravniki vam bodo povedali resnico. Bilo je veliko špekulacij, ali je vse skupaj resnično ali ne. Res je težko verjeti, kaj lahko nekateri naredijo s tovrstnimi poškodbami," je Tiley v pogovoru z Gerardom Healyjem in Kanom Cornesom povedal v pogovoru za SEN Sportsday, poroča Reuters.

Tudi sicer je Đokovićev trener Goran Ivanišević po finalnem dvoboju dejal, da je njegov 35-letni varovanec igral s poškodbo, zaradi katere bi večina igralcev končala svoje nastope na turnirju. "Novak je zelo osredotočen na vse, kar počne, in to vsak trenutek dneva. To zajema vse: od tega, kaj pije, kaj je, kdaj uživa hrano, kako to počne. Vse," je še povedal Tiley.

Đoković je v nedeljo desetič osvojil Odprto prvenstvo Avstralije, zgolj leto dni po tem, ko so ga izgnali iz države in mu onemogočili nastop na uvodnem grand slamu sezone.

Đoković ujel Nadala na večni lestvici