Blaž Rola je končal svoje nastope v kvalifikacijah Roland Garrosa. Foto: EPA
Blaž Rola je končal svoje nastope v kvalifikacijah Roland Garrosa. Foto: EPA

Boljši od Ptujčana je bil 27-letni Američan Bjorn Fratangelo, 197. igralec sveta, ki je Slovenca, 155. igralca sveta, izločil z izidom 2:1 (6:7, 6:3 in 6:1) v nizih. Dvoboj je trajal dve uri in 14 minut.

Precej napet je bil že prvi niz, v katerem je Rola hitro povedel z 2:0, a je Američanu nato uspel re-break. Bolje rečeno, po izidu 2:0 je Fratangelo dobil naslednje štiri igre. V 8. igri je Rola izkoristil prvo od dveh priložnosti za odvzem servisa za izenačenje na 4:4. Niz se je prevesil v podaljšano igro, ki jo je 30-letnik s Ptuja dobil z 8:6.

Drugi niz je Fratangelo začel precej boljše od prvega, že v 2. igri je tekmecu odvzel začetni udarec, kar je bilo na koncu dovolj za zmago v nizu in izenačenje na 1:1, potem ko je v 9. igri izkoristil že prvo od treh zaključnih žogic (6:3). V tretjem nizu se je igra Slovenca sesula kot hišica iz kart, tekmecu je dovolil vodstvo s 4:0, po katerem vrnitev v dvoboj ni bila več mogoča (6:1).

V kvalifikacijah se je od Pariza poslovil tudi Blaž Kavčič, od katerega je bil po treh urah in 39 minutah boljši Bolivijec Hugo Dellien. 12. nosilec kvalifikacijskega dela je slavil s 7:6 (4), 6:7 (4) in 6:4.