Odprto prvenstvo Francije se bo (za zdaj) začelo 17. maja, končalo pa 6. junija. Foto: EPA
Odprto prvenstvo Francije se bo (za zdaj) začelo 17. maja, končalo pa 6. junija. Foto: EPA

Javno življenje se je v Franciji zaradi želje po zajezitvi širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 v soboto že tretjič ustavilo, res pa je, da se športne dejavnosti nadaljujejo skoraj nemoteno. Izjema je kolesarska klasika Pariz–Roubaix, ki so jo prestavili s predvidenega 11. aprila.

Letošnji Roland Garros naj bi se začel 23. maja. "Nenehno smo v stiku s francosko teniško zvezo. Zanima nas, ali je mogoče turnir prestaviti na takšen način, da bi sovpadal z morebitnim nadaljevanjem v vseh športih in večjimi športnimi prireditvami in tekmovanji. Čeprav se šport na najvišji ravni skoraj nemoteno nadaljuje, skušamo vseeno omejiti tveganje širjenja virusa," je ministrica za šport v soboto dejala za radio France Info.

Lani je bil Roland Garros prestavljen za štiri mesece, pozneje so ga izvedli pred strogo omejenim številom gledalcev. Kako bo letos, bo pokazal čas. Generalni direktor francoske teniške zveze Gilles Moreton je že pred časom dejal, da si ne predstavlja scenarija, v katerem bi morali turnir v celoti odpovedati.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v sredo dejal, da se bo zaprtje v Franciji nadaljevalo do sredine maja.