Andrej Rubljov je Taylorja Fritza premagal prvič po dubajskem turnirju leta 2021. Foto: EPA
Andrej Rubljov je Taylorja Fritza premagal prvič po dubajskem turnirju leta 2021. Foto: EPA

Rubljov je ostal miren, čeprav je izgubil uvodni niz s 7:5, potem ko je nasprotniku trikrat odvzel začetni udarec. V drugem nizu je zaigral precej bolje, Fritza je lomil z močnimi forehandi in brez večjih težav slavil zmago s 6:1.

Holger Rune se je precej namučil za nastop v finalu. Foto: Reuters
Holger Rune se je precej namučil za nastop v finalu. Foto: Reuters

Odločilni niz, v katerem je Rus vodil s 3:2, je bil zaradi dežja prekinjen, po vrnitvi na igrišče je nadaljeval odličen tenis. Že takoj je Američanu, ki nikakor ni našel odgovora na Rubljove izjemne returne, odvzel servis, ekspresno povedel s 5:2, si v nadaljevanju dvoboja priigral štiri zaključne žogice za veliki finale in izkoristil četrto.

"Bilo je zares težko. Mislim, da sem proti Fritzu izgubil že trikrat, vključno s polfinalnim obračunom v Indian Wellsu. Psihično je proti njemu zelo težko igrati, ves čas sem razmišljal, ali se mi bo ponudila priložnost za zmago," je po dvoboju dejal Rubljov. Dodal je: "Na koncu sva oba odigrala dober dvoboj, zadovoljen sem z zmago."

Drugi polfinalni dvoboj med Italijanom Jannikom Sinnerjem in Dancem Holgerjem Runejem je bil zaradi dežja prekinjen sredi drugega niza. Prvega je gladko dobil Sinner s 6:1, v drugem, ki je bil zaradi dežja prekinjen ob vodstvu Runeja s 3:0, se je Danec vendarle izvlekel in z zmago 7:5 izsilil odločilni tretji niz.

V slednjem smo bili priča mrtvemu teku, čeprav si je Rune priigral kar pet priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a nobene ni izkoristil. Italijana mu je uspelo streti šele v 12. igri, ko si je priigral prvo zaključno žogico za zmago in jo tudi izkoristil.

Rubljov v finalu Monte Carla

MONTE CARLO
(6.228.225 evrov, pesek)

Polfinale:
RUNE (DAN/6) - SINNER (ITA/7)
1:6, 7:5, 7:5

RUBLJOV (RUS/5) - FRITZ (ZDA/8)
5:7, 6:1, 6:3