Veselje Arine Sabalenke po
Veselje Arine Sabalenke po "največji zmagi v sezoni". Foto: Reuters

V drugi tekmi skupine Richey je Grkinja Maria Sakari prav tako ugnala višjo postavljeno igralko. Jessico Pegulo, tretjo nosilko iz ZDA, je po dveh podaljšanih igrah premagala s 7:6 (6) in 7:6 (4).

Mislim, da je to moja največja zmaga sezone. Jabeurjeva je igrala neverjetno, pa se je zgodil čudež in mi je na koncu uspelo zmagati. V zaključku drugega niza sem se tudi nekoliko umirila in nato iskala pot do slavja.

Arina Sabalenka

Jabeur prvič igra na finalu WTA in je bila dve točki oddaljena od zmage, ko je s 5:2 povedla v podaljšani igri drugega niza. Poleg tega je imela še dve priložnosti za odvzem servisa po vodstvu s 5:2 v tretjem nizu, vendar je v vseh treh poskusih zmage ostala praznih rok in je tekmici uspel popoln preobrat.

"Mislim, da je to moja največja zmaga sezone. Jabeurjeva je igrala neverjetno, pa se je zgodil čudež in mi je na koncu uspelo zmagati. V zaključku drugega niza sem se tudi nekoliko umirila in nato iskala pot do slavja," je priznala Sabalenka.

V drugem obračunu so gledalci videli ponovitev finala izpred osmih dni v Guadalajari, ki ga je dobila Pegula. Tokrat je bila boljša Grkinja. Po dobljeni podaljšani igri uvodnega niza je v drugem povedla s 3:0, vendar se je Američanka vrnila v igro, a je bila znova Grkinja boljša v podaljšani igri.

Tekmovalke so na turnirju najboljših osmih tenisačic sezone razdeljene v dve skupini, v drugi (Tracy Austin) je tudi prva z lestvice WTA Poljakinja Iga Swiatek.

Po predtekmovanju se bosta po dve najboljši iz vsake skupine prebili v polfinale. Polfinalni tekmi bosta 6. novembra, finale pa dan pozneje.


Zaključni turnir WTA, Fort Worth, 1. krog

Skupina Richey:
SAKARI (GRČ/5)PEGULA (ZDA/3)
7:6 (6), 7:6 (4)

SABALENKA (BLR/7)JABEUR (TUN/2)
3:6, 7:6 (5), 7:5.