Slovenski tenisači so že po treh obračunih osvojili zmago. Foto: Sportida
Slovenski tenisači so že po treh obračunih osvojili zmago. Foto: Sportida

Tim Kočevar Dešman in Matic Špec sta se pomerila s paragvajsko dvojico Adolfo Daniel Vallejo in Martin Antonio Vergara del Puerto. Oba niza sta se končala s 6:2. Slovenija je tako izpolnila cilj in napredovala v kvalifikacije za prvo svetovno skupino, čeprav v Portorožu ni bilo treh najboljših slovenskih igralcev Aljaža Bedeneta, Blaža Kavčiča in Blaža Role.

V sobotnem dopoldnevu sta oba slovenska predstavnika dosegla svoji prvi zmagi v Davisovem pokalu. Dešman je v točno 60 minutah premagal Valleja s 6:2, 6:2, Artnak, ki je sploh prvič igral za reprezentanco, pa je po hudem boju in več kot dveh urah igre ugnal Vergara del Puerta z 1:6, 6:3 in 6:2.

Bor Artnak je blestel v drugem in tretjem nizu. Foto: Sportida
Bor Artnak je blestel v drugem in tretjem nizu. Foto: Sportida

Artnak še nikoli ni igral pred tako številnim občinstvom
"Od malih nog sem si želel igrati za Slovenijo v Davisovem pokalu. Ko me je Grega Žemlja vpoklical v reprezentanco, sem bil noro srečen. Ko mi je povedal, da bom igral celo drugi dvoboj, pa skoraj nisem mogel verjeti. Seveda sem čutil določen pritisk, a vzdušje na stadionu in gledalci, ki so me spodbujali, še nikoli namreč nisem igral pred tako številnim občinstvom, so me razbremenili, tako da sem lahko v drugem in tretjem nizu pokazal svoj pravi tenis," je dejal Artnak.

Žemlja zelo zadovoljen
Grega Žemlja, ki je letos postal kapetan Slovenije, je po dvoboju žarel od zadovoljstva. "Takšen začetek selektorske poti si verjetno želi vsak, a bolj kot to me veseli, da so vsi štirje fantje dobili priložnost za igro in jo tudi izkoristili. Zagotovo jim bo ta izkušnja koristila v prihodnjih nastopih. To je po mojem mnenju pravi način, da se iz teh igralcev, ki so zagotovo prihodnost slovenskega tenisa, zgradi dolgoročna zgodba."

Slovenski tenisači zanesljivo ugnali Urugvaj

Davisov pokal, II. svetovna skupina, 1. krog

Portorož (pesek):
SLOVENIJA – PARAGVAJ 3:0

Kočevar Dešman – Vallejo
6:2, 6:2

ArtnakVergara del Puerto
1:6, 6:3, 6:2

Kočevar Dešman-Špec – Vallejo-Vergara del Puerto
6:2, 6:2