Bor Artnak. Foto: Sportida
Bor Artnak. Foto: Sportida

Slovenija se bo v naslednjem dvoboju februarja prihodnje leto borila za obstanek v drugi svetovni skupini.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele v zadnjem, petem dvoboju. Bor Artnak je izgubil proti Chrisu Rodeschu z 2:6 in 6:7.

Veliko je bilo odločilnih trenutkov, zagotovo bi bilo vse drugače, če bi Bor Artnak prvi dan dobil drugi niz, v katerem je že imel 'break' prednosti. Tudi v igri dvojic sem imel višja pričakovanja. Vsekakor moramo iz tega poraza izvleči nekaj pozitivnih sklepov in se naslednjih dvobojev lotiti z enako vnemo.

Grega Žemlja, kapetan Slovenije

Pred tem je Blaž Rola izenačil rezultat na 2:2 z zanesljivo zmago nad najboljšim igralcem Luksemburga Alexom Knaffom (6:4, 6:2), slovenska dvojica Blaž Rola in Sebastian Dominko pa je izgubila uvodni dvoboj drugega dne v dveh nizih. Prvi dan (petek) sta se ekipi razšli z neodločenim izidom; točki sta osvojila prvorangirana igralca obeh reprezentanc, Rola in Knaff.

Žemlja: Veliko je bilo odločilnih trenutkov
"Vedeli smo, da bo dvoboj izenačen, saj imajo vsi igralci podobne uvrstitve na lestvici ATP. Veliko je bilo odločilnih trenutkov, zagotovo bi bilo vse drugače, če bi Bor Artnak prvi dan dobil drugi niz, v katerem je že imel 'break' prednosti. Tudi v igri dvojic sem imel višja pričakovanja. Vsekakor moramo iz tega poraza izvleči nekaj pozitivnih sklepov in se naslednjih dvobojev lotiti z enako vnemo," je dejal kapetan Slovenije Grega Žemlja.

Rola: Zmagovalca so odločile malenkosti
Prvi lopar Slovenije Blaž Rola, ki je to poletje slavil dve zmagi med dvojicami – najprej na turnirju ATP v Umagu, nato pa še na challengerju v Avstriji – je ta konec tedna v Tivoliju dobil oba dvoboja med posamezniki: "Škoda, saj smo pričakovali precej več, čeprav smo vedeli, da bo težko. Zmagovalca so odločile malenkosti oziroma zbranost v odločilnih trenutkih. Mi smo svoje priložnosti zapravili v petek ter v igri dvojic."


Davisov pokal, II. svetovna skupina

Slovenija - LUKSEMBURG 2:3
Bor Artnak - Alex Knaff 6:3, 6:7 (5), 2:6
Blaž Rola - Chris Rodesch 7:6 (3), 6:2
Sebastian Dominko/Blaž Rola - Alex Knaff/Chris Rodesch 5:7, 4:6
Blaž Rola - Alex Knaff 6:4, 6:2
Bor Artnak - Chris Rodesch 2:6, 6:7 (3)