Teniški turnirji za moške na najvišji ravni se bodo vrnili v New Yorku, kjer bodo najprej gostili Cincinnati Masters, nato pa se bo začel tradicionalni OP ZDA. Foto: EPA
Teniški turnirji za moške na najvišji ravni se bodo vrnili v New Yorku, kjer bodo najprej gostili Cincinnati Masters, nato pa se bo začel tradicionalni OP ZDA. Foto: EPA

"Tenis se počasi vrača in upamo, da bomo lahko ob primarni misli na zdravje in varnost vseh udeležencev uspešno končali sezono," je dejal predsednik ATP-ja Andrea Gaudenzi, ki je ob tem poudaril, da obstajajo možnosti za dodatne spremembe terminov ter podelitev enoletnih licenc za organizacijo turnirjev.

Turnir masters 1000 v Rimu bo na sporedu en teden prej, kot je bilo predvideno, se pravi v tednu, ko bi moral biti podoben turnir v Madridu, ki je bil odpovedan zaradi epidemioloških razmer v Španiji.

Novi popravki v koledarju
Teden pred Roland Garrosom (27. september–11. oktober) bo po novem turnir v Hamburgu, po pariškem grand slamu pa bodo na sporedu dvoranski turnirji v Sankt Peterburgu (12.–18. oktober), Antwerpnu (19.–25. oktober), Moskvi (19.–25. oktober), Dunaju (26. oktober–1. november), Parizu (2.–8. november) in Sofiji (9.–15. november). Turnir v Sankt Peterburgu bo serije 500, sezona za moške pa se bo končala s finalom v Londonu (15.–22. november).

Začetek v New Yorku
Medtem ko so dekleta turnirje WTA začela že prejšnji teden v Palermu, bo prvi moški turnir po več kot petmesečnem premoru Cincinnati Masters, ki bo potekal na igriščih Teniške zveze ZDA v New Yorku, kjer se bo nato konec avgusta začelo odprto prvenstvo ZDA. V drugem tednu OP ZDA bo na sporedu še peščeni turnir v Kitzbühelu (8.–14. september).

ATP je zaradi koronske pandemije odpovedal turnir Next Gen Finale v Milanu za najbolj nadarjene igralce.