Ashleigh Barty se veseli prihajajočega grand slama. Foto: Reuters
Ashleigh Barty se veseli prihajajočega grand slama. Foto: Reuters

Avstralka Ashleigh Barty je zmagovalka Yarra Valley Classic. Prva igralka sveta je v finalu s 7:6, 6:4 po uri in 47 minutah igre premagala šesto nosilko Španko Garbine Muguruza in napovedala lov na domači grand slam.

Serena je polfinale preventivno izpustila. Foto: Reuters
Serena je polfinale preventivno izpustila. Foto: Reuters

Za Bartyjevo je to deveta turnirska zmaga v karieri, s katero je na igrišču Margaret Court potrdila dobro pripravljenost pred ponedeljkovim prvim turnirjem za veliki slam sezone. Obenem je dobila potrebno samozavest, saj je odigrala svoj prvi turnir po 11 mesecih, na katerem se je v prvih krogih precej mučila, potem pa ostala brez polfinala, ko je Serena Williams odpovedala nastop zaradi poškodbe ramena.

Pritiska ne čuti
Po 43 letih bi lahko postala prva Avstralka z domačo zmago v Melbournu, a sama pritiska ne čuti: "Vseeno je, ali gre za navaden turnir ali za veliki slam. Zelo rada igram v Avstraliji. Tako da že komaj čakam na OP Avstralije, sem v dobri formi in pripravljena na igro."

Elise Mertens je bila ob podelitvi prešerne volje. Foto: Reuters
Elise Mertens je bila ob podelitvi prešerne volje. Foto: Reuters

Mertensovi drugi turnir
Belgijka Elise Mertens je v Melbournu osvojila turnir Gippsland Trophy, 20. igralka sveta je v finalu s 6:4 in 6:1 premagala Estonko Kaio Kanepi. "To je prvi turnir leta in zelo sem zadovoljna s tem, kako sem ga odigrala," se je smejalo zmagovalki.

Tretjega turnirja niso končali
Turnir Grampians Trophy se je v Melbournu končal brez zmagovalke. Organizatorji so se namreč odločili, da zaradi ponedeljkovega začetka grand slama ne bodo izpeljali finala. Zmago so tako dodelili obema finalistkama, Estonki Anett Kontaveit in Američanki Ann Li. Zmage sta se tako veselili šesta nosilka Anett Kontaveit in Ann Li, ki se je prvič v karieri prebila do polfinala in nato finala katerega od turnirjev WTA. Zaradi zamude pri urniku so se namreč organizatorji odločili, da finala ne bodo izpeljali.