Alexander Zverev je dejal, da je 'noro' igrati v tem trenutku v ZDA. Foto: EPA
Alexander Zverev je dejal, da je 'noro' igrati v tem trenutku v ZDA. Foto: EPA

"Letos ne bom igral na OP ZDA. Zelo me boli, da ne bom tekmoval tam," je na Twitterju v videoposnetku dejal 25-letnik. Pojasnil je, da se je za odpoved nastopa odločil zaradi svojih rojakov, več tisoč Američanov, ki so umrli zaradi covida-19, in vseh ljudi.

Če bo turnir potekal po načrtih, kaj lahko igralci naredijo? Posebno, če bodo vsi igrali, saj gre tudi za točke na lestvici ATP.

Alexander Zverev

Za odpoved turnirja v ZDA se je odločila tudi njegova rojakinja Ashleigh Barty, prva igralka sveta.

Zverev se nastopu (še) ni odpovedal
"Malo je noro igrati v tem času v ZDA. Ljubše bi mi bilo, če ne bi bilo OP ZDA in bi začeli v Evropi," pa je na ekshibicijskem turnirju na jugu Francije dejal Zverev. Vendar pa se 23-letnik nastopu vsaj za zdaj ne namerava odpovedati: "Če bo turnir potekal po načrtih, kaj lahko igralci naredijo? Posebno, če bodo vsi igrali, saj gre tudi za točke na lestvici ATP," je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA povedal Nemec. Jasno je, da vsi ne bodo igrali, saj je nekaj teniških igralcev že odpovedalo nastop.

Koronakriza močno vpliva na tenis
Pandemija novega koronavirusa SARS-CoV-2 je sicer močno vplivala na tenis, ki se še ni v celoti zagnal po prekinitvi. Kar nekaj igralcev se je tudi okužilo ali je okuženih, med njimi je bilo prvo ime moškega tenisa Novak Đoković, ki se je tako kot še nekaj igralcev okužil junija, potem ko je igral na lastnem ekshibicijskem turnirju.

Začetek grand slama v New Yorku, ki bo potekal za zaprtimi vrati, je predviden za 31. avgust, zaključek pa za 13. september.