Športni SOS
slice
Patrioti najbolj pridni zbiralci (divizijskih) naslovov
497. del rubrike Športni SOS, 17. januar 2018 ob 17:52 Nogometaši Pittsburgha so v konferenčnem polfinalu Lige NFL dosegli kar 42 točk, a vseeno ostali brez zmage.
2
Mikaela - Tina: Američanka ima 192 točk prednosti
10. januar 2018 ob 10:40 Mikaela Shiffrin je do polovice sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju že zbrala deset zmag, tako so vse glasnejša ugibanja, ali lahko podre rekord Tine Maze.
Sara Takanaši najhitreje do 40. zmage, Mikaela Shiffrin je blizu
8. januar 2018 ob 09:43 Mikaela Shiffrin je v Kranjski Gori navduševala s suverenima zmagama. V svetovnem pokalu ima zdaj že 40 zmag, s čimer se lahko upravičeno spogleduje s številnimi rekordi.
Udrih drugi najučinkovitejši Evropejec v svoji generaciji
5. januar 2018 ob 10:54 Beno Udrih je v Ligi NBA osvojil dva šampionska prstana, v 13 letih igranja je bil eden opaznejših košarkarjev, ki je bil na naboru izbran leta 2004.
Manchester City na poti do elitnega kluba 100 točk
3. januar 2018 ob 10:01 Manchester City suvereno koraka proti naslovu angleškega prvaka, saj ima pred tekmeci že več kot deset točk prednosti.
100 športnih dogodkov leta 2017 Končuje se leto 2017, v katerem so slovenski športniki pustili izjemno bogato bero, zabelili pa z največjim uspehom do zdaj - zlato medaljo košarkarjev na evropskem prvenstvu.
Pred el clasicom: Ronaldo boljši izvajalec 11-m kot Messi Leto 2017 se bo v španskem prvenstvu končalo eksplozivno, saj bo Santiago Bernabeu v soboto gostil el clasico.
Olimpija ima le še eno možnost, da se izogne rdeči metli Hokejisti Jesenic so letos dobili prav vse medsebojne obračune z Olimpijo, če jim to uspe tudi naslednjo soboto, bodo prvič po letu 1977 dobili vse derbije v letu.
V 33. letu starosti je Jamesa presegel le Jordan LeBron James tudi v 33. letu starosti prikazuje odlično formo, saj v povprečju dosega celo nekaj več točk, kot jih je v celotni karieri.
Športniki iz ekipnih športov zelo redko športniki leta V Sloveniji več kot polovica vseh športnikov leta prihaja iz dveh športov: alpskega smučanja in atletike.
Kavčič najstarejši slovenski selektor, Katanec najmlajši na Euru Brane Oblak je bil edini slovenski selektor, ki je na reprezentančni klopi debitiral po 50. letu, kmalu se mu bo pridružil sedmi slovenski selektor Tomaž Kavčič.
Evolucija meta za tri točke: od palčka do odločevalca Met za tri točke je v Ligo NBA vstopil pred skoraj štirimi desetletji zelo sramežljivo, danes pa je postal eden od ključnih elementov pri osvajanju naslovov.
Andrej Stare kliče SOS: Kdo je nazadnje zmagal s št. 9? Nekoliko slabši začetek slovenske sezone v smučarskih skokih je hitro popravil Jernej Damjan, ki je presenetljivo zmagal na posamični tekmi v Ruki.
Nogometaši Juventusa so se kar 16-krat znašli v prepovedanem položaju Ta teden je Ligo prvakov zaznamoval tudi preobrat Seville, ki je proti Liverpoolu že zaostajala s 3:0, na koncu pa izvlekla točko.
Največ slovenskih skakalcev v točkah na isti tekmi? Odgovor je 7. Slovenski smučarji skakalci so že skoraj sedem let zapored vsaj eno točko osvojili prav na vsaki tekmi za svetovni pokal.

Izbor