Športni SOS
slice
Razpon najboljšega strelca v NBA: od 100 do 11 točk
434. del rubrike Športni SOS, 26. april 2017 ob 09:24 Ime najboljšega strelca na eni tekmi Lige NBA je dobro znano, Wilt Chamberlain je leta 1962 New Yorku nasul 100 točk in bil seveda najboljši strelec tekme.
11
Največ rdečih kartonov na tekmah Barcelone in Reala
21. april 2017 ob 12:06 Barcelona in Real Madrid sta v zadnjih desetih sezonah Lige prvakov največ tekem med vsemi udeleženci končala z igralsko prednostjo.
Infografika: Ronaldovih 100 golov v Evropi
14. april 2017 ob 10:58 Eden izmed junakov tega tedna v evropskih nogometnih pokalih je Cristiano Ronaldo, ki je z dvema goloma število vseh zadetkov v evropskih tekmovanjih zaokrožil na sto.
Golfisti svoj prvenec najtežje dočakajo na Opnu
11. april 2017 ob 10:00 Open je najstarejši major in edini, ki ni odigran v Združenih državah Amerike.
Kdo najbolje cveti pomladi? Vijolice, vijolice in vijolice!
7. april 2017 ob 11:21 Nogometaši Maribora slovijo kot ekipa, ki praviloma v drugem delu sezone blesti, saj osvaja ogromno točk. Na portalu Športni SOS nadaljujemo zgodbo
Olimpija na poti največjega spomladanskega padca Izjemno slab spomladanski začetek nogometašev Olimpije je že terjal dve zamenjavi na trenerskem mestu. Le ena točka na šestih tekmah priča o zgodovinsko slabem nadaljevanju prvenstva.
Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
Povprečje pripadlo Planici, ekstremne daljave pa Vikersundu Planica že nekaj let ni več prizorišče svetovnega rekorda v smučarskih poletih, se pa lahko še vedno pohvali kot letalnica, kjer se v povprečju leti najdlje.
Schlierenzauer edini čez 2.000 točk, blizu dva Slovenca Gregor Schlierenzauer ima daleč največ zmag v poletih za svetovni pokal, zato ni čudno, da je v tej atraktivni disciplini zbral tudi največ točk.
Rekord Ilke in Sofie: največ stopničk med novinkami Ilka Štuhec in Sofia Goggia sta bili odkritji letošnje sezone v alpskem smučanju, saj sta kar 13-krat stopili na zmagovalni oder, predtem pa jima to ni uspelo niti enkrat v svetovnem pokalu.
Najslabša slovenska zima na velikih tekmovanjih v desetletju Do konca zimske sezone v svetovnih pokalih je le še slovenski vrhunec v Planici, kar je primeren čas za analizo nastopov slovenskih športnikov v zimskih športih.
Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
Burgič v eni sezoni Prve lige zadel največ 11-metrovk Miran Burgič je v letošnji sezoni izkoristil sedem enajstmetrovk, kar je največ v eni sezoni celotne zgodovine Prve lige.
Ilka Štuhec lahko s trojčkom ponovi Vonnovo in Raicha Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec lahko v precej verjetnem scenariju osvoji kar tri male kristalne globuse, a vseeno ostane brez velikega.
Slovenski skakalci imajo največ zmag prav v Planici Planica je vedno pomenila mitski element za slovenske smučarske skoke, zato ni čudno, da je to tudi prizorišče največjega števila slovenskih zmag.