Športni SOS
slice
Na prvih dveh tekmah Dončića presegel le Giriček
574. del rubrike Športni SOS, 22. oktober 2018 ob 13:19 Luka Dončić je v Ligo NBA prišel z velikimi pričakovanji, ki jih je vsaj sodeč po prvih dveh tekmah tudi uresničil.
27
Trije rekordi Tomaža Kavčiča
18. oktober 2018 ob 13:33 Tomaž Kavčič je bil sedmi nogometni trener, ki je vodil slovensko nogometno reprezentanco, na njeni klopi je zdržal natančno sedem tekem.
Ko se serija porazov podaljša na 20 ...
16. oktober 2018 ob 11:26 Za vsakega zmagovalca obstaja poraženec, enako velja tudi za dolge serije, le da javnost običajno opeva samo zmagovalce.
Pole position pomeni skoraj polovico zmage
12. oktober 2018 ob 08:43 Dobrih 41 odstotkov dirk v formuli ena se je končalo z zmago voznika, ki je dirko začel z najboljšega štartnega izhodišča.
Številni nogometni trenerji pod plazom kritik
11. oktober 2018 ob 07:00 Zadnji dnevi so bili naporni za kar nekaj trenerjev evropskih nogometnih velikanov, pod največjim pritiskom sta se znašla Jose Mourinho in Niko Kovač.
Juventus le še dve zmagi oddaljen od rekorda Juventus je novo sezono italijanskega prvenstva začel z osmimi zaporednimi zmagami, s čimer je izrazit favorit, da serijo prevlade v Italiji poviša na osem let.
Olimpiji največ 11-m v seriji, Mariboru največ v eni sezoni V končnici lanskega državnega prvenstva so nogometašem Olimpije enajstmetrovko dosodili na zadnjih štirih tekmah, kar je izenačen rekord v Prvi ligi.
Nemci ujeli Špance s 13 klubi v Ligi prvakov Letošnja evropska jesen je nekaj posebnega za Luksemburg, saj se je Dudelange kot prvi klub iz te države prebil v skupinski del enega od evropskih tekmovanj.
Rogliča zaznamuje športna inteligentnost Malo slovenskih športnikov pred velikimi tekmovanji na glas razmišlja, da je njihov cilj osvojitev medalje. Novinarja Slavko Jerič in Toni Gruden sta v 2. delu podkasta SOS odmev
Na seznamu "športnih dvoživk" tudi Roglič in Jurak V času ostre konkurence je le malo športnikov, ki bi uspešno tekmovali v več različnih panogah, zato je karierni preskok Primoža Rogliča še toliko bolj fascinanten.
Doktor Milić: "Rogliču uspelo na čudežni način, to je talent" Pri ekstremnih naporih na kolesu ni tako pomembna pljučna kapaciteta, ampak predvsem učinkovitost.
Brych prvi po kartonih in enajstmetrovkah Sreda v Ligi prvakov ni postregla le s prvim rdečim kartonom Cristiana Ronalda, ampak tudi s Sergiem Ramosom, ki je že 36. prejel rumeni karton, kar je nov rekord.
Zlatan Ibrahimović v klubu 500, na vrhu Josef Bican Le malo je nogometašev, ki se lahko pohvalijo z vsaj 500 zadetki, med te se je prejšnji konec tedna vpisal Zlatan Ibrahimović.
Visoka prednost v asih ne prinese vedno zmage Čeprav je Karen Hačanov v New Yorku mimo Rafaela Nadala poslal kar 22 asov, hkrati pa Špancu ni dopustil niti enega, je na koncu obračuna tekmecu moral čestitati za zmago.
NZS ima težave s komunikacijo Za slovensko nogometno reprezentanco niso najboljši dnevi, saj je z dvema porazoma začela Ligo narodov, še bolj pa skrbi neprepoznavna igra. Na MMC-ju je zaživel novi športni podkast SOS-odmev.

Izbor