Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Številke - Arhiv

Najboljša evolucijska strategija? Biti dober!

Dan Podjed Najboljša evolucijska strategija? Biti dober!

24.6.2022

Čas pandemije in razmah tehnologij sta marsikaj spremenila, tako prepogosto pozabljamo sami nase, razmišlja antropolog Dan Podjed, ki dodaja, kako zelo sta nam manjkala predvsem dotik in občutek bližine.

Vaterpolo ga prebudi, na koncertih pa skrbi, da poslušalci ne ugasnejo

Grega Skočir Vaterpolo ga prebudi, na koncertih pa skrbi, da poslušalci ne ugasnejo

10.6.2022

Člani glasbene skupine Big Foot Mama so skoraj tri leta snovali idejo o jubilejnem koncertu, ki je bil zaradi pandemije večkrat preložen. Čakanje jih je utrudilo, uspešen večer pa je vendarle prinesel olajšanje, zadoščenje in veselje.

Renata Dacinger: Če vidim neko zanimivo temo, v njej hitro prepoznam znanost

Številke Renata Dacinger: Če vidim neko zanimivo temo, v njej hitro prepoznam znanost

27.5.2022

Renata Dacinger že dobro desetletje na TV Slovenija ustvarja znanstveno oddajo Ugriznimo znanost, odstiranje plasti znanosti jo izjemno veseli in navdušuje, saj jo praktično vidi povsod. Celo pisanje kriminalke vidi kot pravo znanost.

Ksenija Benedetti: Ko ljudem zmanjka argumentov, se spravijo na videz

Številke Ksenija Benedetti: Ko ljudem zmanjka argumentov, se spravijo na videz

20.5.2022

Rada ima odločnost in hitre reakcije, njena najljubša številka je sedem. Ne mara cincanja in obračanja v preteklost, namesto žaljivk pa ji je všeč ideja šaljivk. Ksenija Benedetti.

Roglič − navdih, Pogačar − fenomen, Mohorič − mojster

Martin Hvastija Roglič − navdih, Pogačar − fenomen, Mohorič − mojster

29.4.2022

Neverjetni uspehi slovenskih kolesarjev imajo v zadnjih letih številne odmeve tudi na domačih cestah, kjer se je precej povečalo število rekreativnih kolesarjev. "V trgovini je skoraj nemogoče kupiti kolo," je ilustrativen Martin Hvastija.

Strah pred izginjanjem

Slavko Jerič Strah pred izginjanjem

21.4.2022

Odkar se zavedam samega sebe, veliko razmišljam o smrti. Kdaj bo prišla? Zakaj sploh mora priti? Kaj lahko naredim, da bi prišla čim pozneje?

Med starejšimi je veliko modrih ljudi, ki bi lahko v okolju še veliko prispevali

Demenca Med starejšimi je veliko modrih ljudi, ki bi lahko v okolju še veliko prispevali

15.4.2022

"Skoraj 44 odstotkov demenc bi lahko preprečili oziroma uspešno odložili," opozarja nevrologinja Milica Gregorič Kramberger in poudarja pomen zdravega načina življenja, ki deluje preventivno pri razvoju nevrodegenerativnih bolezni.

Matematika je delo, kjer te mora veseliti pot, ne smeš biti obseden z rezultati

Andrej Bauer Matematika je delo, kjer te mora veseliti pot, ne smeš biti obseden z rezultati

1.4.2022

"Svojim študentom skoraj vedno povem, da se morajo zavedati, da je naravno stanje matematike, da ne ve. Večino časa preživimo v stanju, ko poskušaš problem rešiti, pa ne veš, kako bi ga rešil," odkrito razmišlja profesor Andrej Bauer.

Barbara Oakley: Vsakdo ima lahko odprto glavo za številke

Številke Barbara Oakley: Vsakdo ima lahko odprto glavo za številke

29.3.2022

Nimate radi številk in matematike? Sta vam bila ta pojma vedno tuja in preveč abstraktna? To je kar nekaj časa veljalo tudi za Barbaro Oakley, ki je bila najprej prevajalka, nato pa je dala naravoslovju novo priložnost.

Mija Škrabec Arbanas: 202 je moja srečna številka

Številke Mija Škrabec Arbanas: 202 je moja srečna številka

18.3.2022

Mija Škrabec Arbanas je moč radia spoznala poleti 1972, ko je spremljala šahovski dvoboj stoletja med Robertom Fischerjem in Borisom Spaskim. Zaljubila se je v njegovo pripovedno moč, živost, avtentičnost in demokratičnost ter mu ostala ves čas zvesta.

Marta Kos:

Številke Marta Kos: "Doživljamo retradicionalizacijo družbe"

4.3.2022

"Nič ni narobe, če ženska rodi otroka in ostane doma, če sama to želi. Če pa je prisiljena ostati doma ali pa iti za štedilnik, ker tako želi njen mož ali ker nima možnosti, da bi bilo drugače, pa je to problematično," je prepričana Marta Kos.

Tokac z Noro Jano napovedal samostojno ploščo

Številke Tokac z Noro Jano napovedal samostojno ploščo

21.2.2022

Tomislav Jovanović - Tokac je sredi priprav na izdajo samostojne plošče, na kateri ga bo v intimnem vzdušju na klavirju spremljala le Emanuela Montanič. Prejšnji teden sta javnosti prvič pokazala, kakšno glasbo lahko pričakujemo.

Tokac:

200. epizoda Številk Tokac: "Nisem več rokenrol žival. Uživam miniaturno, a kvalitetno."

18.2.2022

V jubilejni 200. epizodi podkasta Številke se je Slavko Jerič pogovarjal s Tomislavom Jovanovićem - Tokcem, pevcem in tekstopiscem skupine Dan D. Tokac pravi, da se ustvarjanje s številkami poveže, ko pri "pisanju besedil pride do sudoku trenutka".

Gost jubilejne 200. epizode Številk bo Tokac

Prenos na MMC Gost jubilejne 200. epizode Številk bo Tokac

11.2.2022

Števec epizod podkasta Številke bo nocoj prispel k okrogli številki 200. Tako kot ob prejšnjih jubilejih smo tudi tokrat za vas pripravili posebno epizodo, ki jo boste v živo lahko spremljali na naši spletni strani. Gost bo Tokac.

Tadeja Brankovič "Kljub vsem težavam še vedno živim in ljubim življenje"

4.2.2022

Tadeja Brankovič je štirikrat nastopila na olimpijskih igrah, v Torinu 2006 je na odprtju nosila slovensko zastavo, ki pa jo je čustveno tako izpraznila, da je ostala brez tako želene medalje. A to je bila vse priprava za prave preizkušnje po karieri.

Znanje je trenutno težje dostopno, kot je bilo v moji mladosti

Maruša Bradač Znanje je trenutno težje dostopno, kot je bilo v moji mladosti

21.1.2022

'Študentje v ZDA ne pridejo niti približno s tako dobrim predznanjem, kot ga imajo študentje v Ljubljani,' je prepričana vrhunska astrofizičarka Maruša Bradač, ki se je januarja po dveh desetletjih delovanja v Nemčiji in ZDA vrnila v domovino.

Tako beseda kot kretnja leta 2021 je PCT

Izbor Tako beseda kot kretnja leta 2021 je PCT

12.1.2022

Za besedo leta 2021 je bila izbrana kratica PCT, v glasovanju je na drugem mestu končala beseda voda, na tretjem pa proticepilec. Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije pa je za kretnjo leta prav tako izbrala PCT.

Anita Ogulin: Dobra zgodba družbi vrača bisere

Številke Anita Ogulin: Dobra zgodba družbi vrača bisere

7.1.2022

"Slovenci smo zavrti, kar zadeva prošnje za pomoč. Raje se umikamo v svoj svet, raje zapustimo širše sorodstvo, sosesko, prijatelje, znance in sodelavce, samo da nihče ne bo izvedel, da nam je težko," je o stigmi revščine prepričana Anita Ogulin.

Oddajte svoj glas za besedo leta 2021

Izbor Oddajte svoj glas za besedo leta 2021

3.1.2022

Začelo se je glasovanje za besedo leta 2021, potekalo bo do 12. januarja, ko bo razglašena zmagovalka akcije, ki jo že šesto leto pripravlja ZRC SAZU.

Iz zgodovine bi se lahko marsikaj naučili, a smo slabi učenci

Tone Kregar Iz zgodovine bi se lahko marsikaj naučili, a smo slabi učenci

24.12.2021

Dogajanje v preteklosti prepogosto merimo z današnjimi vatli in okoliščinami, je prepričan zgodovinar Tone Kregar. Njegov prvi bend se je imenoval Kamena doba, tri člane te skupine pa danes poznamo kot udarno glasbeno ime Mi2.

Stran 1 od 25
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov