Številke pogosto gledajo v (daljno) prihodnost. Zadnja epizoda 4. sezone se je tako spraševala o podobi Zemlje v letu 2050. Foto: MMC RTV SLO/Darko Osterc
Številke pogosto gledajo v (daljno) prihodnost. Zadnja epizoda 4. sezone se je tako spraševala o podobi Zemlje v letu 2050. Foto: MMC RTV SLO/Darko Osterc
Vabljeni k sodelovanju

- naročite se na podkast Številke;

- arhiv vseh oddaj iz petih sezon;

- svojo oceno in komentar lahko pustite na iTunesih, svoje kritike in predloge pa nam lahko pošljete tudi po elektronski pošti.

Gost prve oddaje je bil psiholog Janek Musek, ki je razlagal fenomen novoletnih zaobljub in še bolj, kako kratkotrajnega daha so.

V tem času je bilo objavljenih 125 epizod. Če bi jih poslušali nepretrgoma, bi za to potrebovali dobrih 100 ur, oziroma natančno štiri dneve, pet ur, minuto in 47 sekund. V nadaljevanju se spominjamo le nekaterih epizod.

15 ‒ Neil deGrasse Tyson
Aprila 2015 smo gostili enega najbolj znanih astrofizikov Neila deGrassa Tysona, sicer voditelja priljubljene dokumentarne serije Cosmos.

Epizoda je izšla tako v slovenski kot angleški različici.

22 ‒ Tomi Meglič
Leto 2015 je minilo tudi v znamenju 20. obletnice skupine Siddharta. Po poti ene najbolj popularnih skupin v Sloveniji se je sprehodil pevec Tomi Meglič.

Snemanje je potekalo v studiu 13, kjer skupina ustvarja.

36 ‒ Chris Hadfield
Ena osrednjih tem oddaje je vesolje, gost je bil tako tudi eden najbolj znanih astronavtov Chris Hadfield.

Kanadčan je postal znan, ko je v vesolju pel priredbo Davida Bowieja Space Oddity.

50 ‒ Miha Šalehar
Radijski voditelj Miha Šalehar je februarja 2016 število svojih pogovorov v Spetku zaokrožil na 100, o čemer je govoril v Številkah.

Pogovor s Šaleharjem je bil prvi, ki je presegel mejo 5.000 poslušanj.

76 ‒ Peter Prevc
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je leta 2016 pobral številne zmage in rekorde, le nekaj mesecev po tem najboljši sezoni se je ustavil v Številkah.

Prevcu v zadnjih dveh letih ni uspelo ponoviti tako dobrih nastopov.

95 ‒ Judit Polgar
Madžarka Judit Polgar je brez dvoma najboljša šahistka v zgodovini te miselne igre do zdaj. Marca 2017 je obiskala Bled in si vzela čas tudi za našo oddajo.

V oddaji se je spomnila znamenitega incidenta z Garijem Kasparovom.

100 ‒ edina oddaja pred gledalci
Maja 2017 se je števec oddaj ustavil pri številki 100. To je bila edina oddaja, ki je potekala v živo pred gledalci, hkrati je tudi edina, v kateri so gostovali trije nekdanji gosti.

To je edina epizoda, ki si jo lahko tudi ogledate.

107 ‒ Goran Dragić
Četrta sezona je bila eksperimentalna, saj je potekala v pripovedni obliki. Sezono je odprl Goran Dragić, ki je le nekaj dni pozneje s Slovenijo osvojil naslov evropskega prvaka.

Gre za najbolj poslušano epizodo Številk (prek 20.000 poslušanj in pretokov).

122 ‒ Nikola Sekulović
V zadnji sezoni se je format oddaje vrnil v staro obliko intervjujev. Konec leta 2018 je gostoval glasbenik Nikola Sekulović (Dan D).

Epizoda je bila med najbolj deljenimi na družbenih omrežjih.