Trupla so prepeljali na analizo DNK, da bodo ugotovili, ali so se res izstradali do smrti. Foto: Reuters
Trupla so prepeljali na analizo DNK, da bodo ugotovili, ali so se res izstradali do smrti. Foto: Reuters

Trupla so odkrili v plitvih grobovih gozdu Shakahola blizu obalnega mesta Malindi. Po navedbah očividcev je bil na območju postavljen tudi visok križ.

Grobovi so bili blizu lokacije, kjer je policija prejšnji teden rešila 15 ljudi, ki so se nameravali izstradati do smrti. Štirje med njimi so umrli med prevozom do bolnišnice, je poročal Reuters.

Policija je sporočila, da so bili med 21 izkopanimi trupli tudi otroci, število žrtev pa bo najverjetneje še precej višje.

Kenijska radiotelevizija KBC je poročala, da je policija do zdaj identificirala 58 grobov.

Kenijski časopis The Standard navaja, da bodo patologi odvzeli vzorce DNK in opravili teste, da bi ugotovili, ali so žrtve dejansko umrle zaradi lakote.

Pridigar naj bi pokojnim naročil, naj se izstradajo, da bodo "srečali Jezusa"

Pokojni so bili domnevno privrženci krščanskega kulta, ki naj bi ga vodil pridigar Paul Mackenzie Nthenge, sicer vodja mednarodne cerkve Good News.

Kenijska policija verjame, da je grobov še precej več. Foto: Reuters
Kenijska policija verjame, da je grobov še precej več. Foto: Reuters

Pridigar naj bi tri okoliše vasi poimenoval Nazaret, Betlehem in Judeja ter privržence krščeval v ribnikih, nato pa jim naročil, naj se postijo, da bodo "srečali Jezusa", poroča The Standard.

Policija to cerkev obtožuje, da je ljudem "prala možgane" in jih vodila v smrt.

Paul Mackenzie Nthenge že drugič aretiran

Policija je Mackenzieja aretirala že marca po smrti dveh otrok, ker naj bi njune starše spodbujal k njuni zadušitvi in stradanju. Kmalu zatem so ga izpustili proti plačilu 700 dolarjev varščine.

Znova so ga aretirali 15. aprila, ko so odkrili trupla štirih njegovih privržencev. Tokrat nima možnosti izpustitve proti plačilu varščine.

Pridigar zanika kazniva dejanja in trdi, da je žrtev "sovražne propagande" nekdanjih kolegov, cerkev pa da je zaprl leta 2019. Sodišče bo primer obravnavalo 2. maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.