Foto: Reuters
Foto: Reuters

V napadu je bilo ubitih najmanj šest ljudi, še več je ranjenih, nekateri, vključno z malčkom, so tudi v kritičnem stanju. Na kraju napada so umrle štiri ženske in moški, v bolnišnici pa naj bi za posledicami poškodb pozneje umrla dojenčkova mama.

Napad je ustavila oborožena policistka, ki je v posredovanju napadalca ustrelila in ubila, je na tiskovni konferenci sporočila policija.

Preliminarna preiskava kaže, da je 40-letni moški deloval sam.

Motiv za napad za zdaj ni znan, prav tako ne identiteta napadalca. Policija pa meni, da ni šlo za terorizem.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Policija je v nakupovalno središče Westfield Bondi Junction v bližini znane plaže Bondi pohitela malo po 15. uri po lokalnem času, potem ko so dobili prijavo, da je bilo več ljudi zabodenih z nožem.

Eno najbolj priljubljenih in največjih nakupovalnih središč v Avstraliji je policija zaprla in pozvala ljudi, naj se izogibajo območju.

Na posnetkih z družbenih omrežij je videti, kako ljudje zapuščajo poslopje ter reševalna vozila pred vrati. V nakupovalnem središču naj bi bilo v času napada več sto ljudi.

Avstralski premier Anthony Albanese je dejal, da je grozljivi dogodek povsem nerazumljiv. Žrtvam in in njihovim svojcem je izrazil sožalje.

Tovrstni napadi so sicer v Avstraliji redki. Novembra 2018 je z nožem oborožen moški na ulici v Melbournu ubil enega človeka in dva ranil, nato pa ga je policija ustrelila. Odgovornost za zločin je prevzela skrajna skupina Islamska država.

V nakupovalnem središču v Sydneyju moški zabodel šest ljudi