Letališče v Hongkongu (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Letališče v Hongkongu (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Tovor, vreden približno 1,5 milijona dolarjev, so našli, ko je 51-letni moški opravil carinski pregled. Priletel je iz karibskega otočka Sveti Martin. Prijavil je dva kosa prtljage, tudi invalidski voziček, a so uradniki postali pozorni, ko so ugotovili, da sta bila sedežna blazina in naslonjalo ponovno zašita. Moški je carinikom dejal, da je direktor podjetja za izposojo avtomobilov in da mu je invalidski voziček posodil prijatelj.

Po najdbi so ga aretirali. Če bo obsojen prekupčevanja z drogo, mu grozi dosmrtna zaporna kazen, piše BBC.

V Hongkongu so v letu 2022 pri carinskih pregledih odkritih 931 primerov, povezanih s prepovedanimi drogami, kar je več kot leto prej, ko je bilo teh primerov 906. Lani je bilo zaradi s tem povezanih kaznivih dejanj aretiranih približno 178 ljudi.

To sicer ni prvič, da so na letališču našli droge, skrite v invalidskem vozičku. Novembra so uradniki v New Yorku zasegli kokain v vrednosti 450.000 dolarjev, ki so ga našli v kolesih ženskega invalidskega vozička. Septembra lani pa so v Milanu v Italiji v oblazinjenju motoriziranega invalidskega vozička našli skoraj 1,6 milijona dolarjev vreden kokain.