Letalo družbe Singapore Airlines po pristanku v Bangkoku. Foto: Reuters
Letalo družbe Singapore Airlines po pristanku v Bangkoku. Foto: Reuters

Letalo boeing 777-300ER je bilo namenjeno v Singapur, a so ga zaradi incidenta preusmerili v Bangkok, kjer je varno pristalo. Na krovu je bilo 211 potnikov in 18 članov posadke.

Umrli je 73-letni Britanec, ki naj bi imel težave s srcem. Sedem poškodovanih je v kritičnem stanju, poroča ameriška televizija CNN.

Letalska družba je izrekla sožalje družini umrlega in dodala, da sodelujejo s tajskimi oblastmi za zagotovitev potrebne zdravstvene oskrbe za poškodovane. Na letališče Suvarnabumi so prišle tudi reševalne ekipe, je poročal BBC. Na družbenih omrežjih so se pojavili tudi posnetki kaosa na letalu.

Po podatkih spletne strani FlightRadar24 je letalo letelo na višini 11.200 metrov, nato pa padlo na 9450 metrov, kar pomeni, da je v treh minutah izgubilo kar 1800 metrov višine.

Piloti lahko turbulence včasih predvidijo, včasih pa se pojavijo nepričakovano, zgodijo se lahko v vseh vremenskih razmerah.

Letalski prevoznik Singapore Airlines je imel zadnjo smrtno žrtev na svojih letalih oktobra leta 2000. Takrat se je njihovo letalo v Tajvanu ponesrečilo ob poskusu vzleta na napačni vzletno-pristajalni stezi; nesreča je zahtevala 83 življenj. Skupno pa je imela ta družba v svoji zgodovini sedem nesreč.