Foto: EPA
Foto: EPA

"Ponudili smo jim tudi priložnost, da argumentirajo svoje stališče, a platforma ni ne odstranila svetoskrunskih vsebin niti se ni zglasila pri oblasteh," je povedal predstavnik PTA-ja. Ob tem je še dodal, da bo Wikipedija ostala v Pakistanu zablokirana, dokler ne odstrani "vseh spornih vsebin".

O kakšnih vsebinah je govor, trenutno ni jasno.

Neprofitni sklad Wikimedia Foundation, ki upravlja enciklopedijo Wikipedia, je v odzivu poudaril, da "ta blokada peti najštevilčnejši državi na svetu onemogoča dostop do največje brezplačne zbirke znanja na svetovnem spletu".

"Če se bo to nadaljevalo, bo vsem onemogočen dostop do znanja, zgodovine in kulture Pakistana," so še zapisali v izjavi. Borci za svobodo govora v Pakistanu so prav tako že opozarjali na vse večjo cenzuro oblasti v tiskanih in spletnih medijih.

Bogokletne vsebine v medijih in na spletu so v Pakistanu, ki je večinsko muslimanska država, občutljivo vprašanje. Tudi ameriška spletna velikana Facebook in YouTube so v tej državi v preteklosti že sankcionirali zaradi objavljanja vsebin, ki naj bi bile svetoskrunske.