Oblasti še vedno iščejo morebitne preživele, a je upanja vse manj. Foto: Reuters
Oblasti še vedno iščejo morebitne preživele, a je upanja vse manj. Foto: Reuters

Sprva so poročali o 130 pogrešanih, zdaj pa se je povzpelo že na več kot 180, kar je trikrat več, kot je bilo dovoljeno število potnikov na lesenem trajektu. Oblasti so sporočile, da upravljavci trajekta niso izdali nobenih vozovnic, zato ni jasno, kdo in natančno koliko ljudi je dejansko bilo na trajektu. Zanašajo se na informacije svojcev, ki so prijavili pogrešane.

Na največjem vulkanskem jezeru na svetu se je v ponedeljek trlo turistov, ki so praznovali kurbanski bajram. Območje jezera je pred nesrečo zajelo slabo vreme. Oblasti domnevajo, da je trajekt potonil zelo hitro, večini potnikov, ujetih znotraj trajekta, pa se ni uspelo prebiti na krov, da bi se rešili.

Kot poroča BBC, so reševalci našli le 18 preživelih, vse v kratkem obdobju nekaj ur po nesreči, usoda velike večine potnikov pa se je končala tragično.

Obupani sorodniki pogrešanih še vedno upajo na morebiten čudež, a je upanja vse manj. V sredo so se reševalcem pri iskanju v 450 metrov globokem jezeru pridružili tudi potapljači in podvodni droni.

Po podatkih indonezijskega odbora za varnost v prometu je 40 odstotkov ladijskih nesreč posledica človeške napake, 12 odstotkov pa se jih zgodi zaradi slabega vremena.