Cleo Smith je izginila iz družinskega šotora v petek. Foto: EPA
Cleo Smith je izginila iz družinskega šotora v petek. Foto: EPA

Informacij, kaj bi se z deklico lahko zgodilo, pristojni še ne razkrivajo, so pa nad dogajanjem resno zaskrbljeni.

"Zadnji štirje dnevi so bili obupni. Nisva spala. Sem nemočna in zlomljena.Vsi naju sprašujejo, kako nama lahko pomagajo, ampak vse, kar zares potrebujeva, je, da se Cleo vrne," je na tisovni konferenci povedala objokana dekličina mama Ellie Smith.

Policijski inšpektor Jon Munday je dejal, da preiskujejo vse sledi in da ne izključujejo ugrabitve, saj da je bilo v tistem času v kampu "veliko gostov".

Kot poroča BBC, je družina Smith je pretekli konec tedna taborila v kampu Quobba Blowholes v Macleodu, ki je okoli 900 kilometrov oddaljen od Pertha.

Tudi spalne vreče ni bilo

Kraj je znan po koralnih grebenih, morskih jamah in lagunah. V petek je družina prespala v šotoru, naslednje jutro pa je dekličina mama policiji prijavila izginotje štiriletnice. Manjkala je tudi njena spalna vreča.

"Šli smo spat, Cleo se je zbudila ob 1.30 in si zaželela kozarec vode, zato sem vstala, ji prinesla vodo, ona pa je šla nazaj spat. Preverila sem še, da je z Islo (drugo hčerjo) vse v redu in šla spat, in to je bilo to. Vsi smo zaspali, zbudila sem se ob 6.00, ko je Isla hotela stekleničko. Pogledala sem v drugi del šotora in zadrga je bila odpeta, Cleo ni bilo tam, in tako se je vse začelo."

"Takoj sva jo šla iskat, pregledala sva celotno območje okoli šotora in v kampu," je povedala Ellie Smith. "Potem sva se usedla v avto in začela voziti naokoli ... Nato sva se zavedela, da morava poklicati policijo, ker je preprosto ni bilo nikjer."

Nemudoma je stekla obsežna iskalna akcija, vključili so tudi helikopter, v ponedeljek pa se je policija za informacije obrnila na avstralsko javnost in goste kampa.

V Avstraliji odmeva izginotje štiriletne deklice