Oblasti se bojijo, da bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo. Foto: EPA
Oblasti se bojijo, da bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo. Foto: EPA

Zaradi dogodka so za zdaj aretirali dva človeka, preiskava še poteka. Oblasti so zaradi malomarnosti tudi suspendirale višjega predstavnika policije in deset članov urada za prohibicijo, ki nadzoruje tihotapljenje nezakonitega alkohola v to zvezno državo, poroča BBC.

V Indiji vsako leto zaradi doma zvarjenega alkohola umre več deset ljudi. Preprodajalci alkoholni mešanici za okrepitev pogosto dodajo strupeni metanol, ki se uporablja tudi kot sredstvo proti zmrzovanju. Ta lahko tudi v manjših količinah povzroča slepoto, okvaro jeter in smrt.

V Kalakuručiju, kjer se je tragedija zgodila, naj bi obtoženi zvarek prodajal prek lokalnega prodajalca, poroča spletna stran The News Minute.

Tisti, ki so zaužili alkohol, so med drugim poročali o omotičnosti, glavobolu, bruhanju, slabosti, trebušnih bolečinah in razdraženih očeh.

Glavni minister zvezne države Tamil Nadu MK Stalin je sporočil, da bodo svojcem umrlih izplačali odškodnino milijon rupij (11.000 evrov) in po 50.000 rupij hospitaliziranim. "Vpletene v ta zločin smo aretirali. Proti predstavnikom oblasti, ki jim ni uspelo tragedije preprečiti, pa smo ukrepali," je zapisal na omrežju X.

Opozicijske stranke medtem kritizirajo vlado, ker ji ni uspelo zajeziti strupenega alkohola v državi. "Smrti, ki jih je v zadnjih dveh letih pod režimom stranke DMK povzročil nezakoniti alkohol, so Tamil Nadu potisnile nazaj za štiri desetletja, v 80. leta," je dejal K Annamalai, lokalni predsednik stranke Bharatiya Janata Party (BJP). Ob tem je pozval k takojšnjemu odstopu ministra, pristojnega za prodajo alkohola.