Avtobus je po padcu z mostu zajel ogenj. Foto: AP
Avtobus je po padcu z mostu zajel ogenj. Foto: AP

Hamza Anjum, predstavnik oblasti v kraju Lasbela, ki spada pod Balučistan, je dejal, da je bil avtobus na poti iz mesta Quetta, ki je prestolnica pokrajine, v mesto Karači. Po padcu v sotesko je vozilo zajel ogenj. Reševalci so do zdaj našli 41 trupel in tri preživele. Na avtobusu je bilo 48 ljudi.

Kot kažejo prve ugotovitve, bi se lahko nesreča zgodila, ker je voznik zaspal za volanom, avtobus pa je nato zadel v steber na mostu in padel z njega. Ker je ogenj povsem uničil avtobus, bodo morali identiteto žrtev ugotavljati z analizo DNK, je povedal predstavnik Balučistana.

V Pakistanu se pogosto zgodijo hude prometne nesreče. Mnogo cest je predvsem na podeželju v slabem stanju, vozniki pa pogosto ne upoštevajo prometnih predpisov.

Junija lani je prav tako v Balučistanu v prometni nesreči, ko je kombi zapeljal v sotesko, umrlo 22 ljudi, med katerimi je bilo devet članov iste družine.

Prevrnil se je čoln

Na jezeru Tanda Dam na severozahodu države pa se je prevrnil čoln, na katerem je bilo okoli 20 otrok. Nesreča je bila usodna za 13 otrok, starih med sedem in 14 otrok. Štiri otroke so reševalci uspeli rešiti, pet pa jih še vedno pogrešajo.

Število mrtvih se bo verjetno povečalo, saj pet otrok pogrešajo že dlje časa, je pojasnil tiskovni predstavnik lokalne policije Mohamed Favad. Vzrok nesreče za zdaj še ni znan.