Požari so v Indiji pogosti. Foto: EPA
Požari so v Indiji pogosti. Foto: EPA

Požar je izbruhnil v soboto zvečer v porodnišnici v okrožju Vivek Vihar. Televizijski posnetki prikazujejo gasilce, ki se spopadajo z ognjenimi zublji v prvem nadstropju. Kot so sporočili gasilci, so požar pogasili v eni uri, vzrok požara pa še preiskujejo, poroča Al Džazira.

"Vseh 12 novorojenčkov smo rešili iz porodnišnice s pomočjo drugih ljudi,” je sporočil policijski načelnik Surendra Čoudhari in dodal, da ko so prišli do stavbe, je bilo več dojenčkov že mrtvih.

Sorodna novica Požar v igralnici v Indiji zahteval najmanj 24 življenj

Po navedbah policije je lastnik porodnišnice, čigar imena niso sporočili, pobegnil, proti njemu pa bodo vložili kazensko ovadbo.

Požar, ki se je naglo razširil zaradi eksplozije kisikove jeklenke, so gasili s kar 14 gasilskimi vozili.

Trupla umrlih novorojenčkov so prepeljali v newdelhijsko bolnišnico GTB na obdukcijo, poroča časopis The Indian Express.

Glavni minister za območje New Delhija Arvind Kejriwal je dogodek označil za "srce parajočega". "Vsi sočustvujemo z družinami, ki so izgubile svoje nedolžne otroke v tej nesreči," je zapisal na omrežju X. "Vzrok dogodka še preiskujemo, kdor pa je odgovoren za to malomarnost, mu ne bo prizaneseno."

Do tragedije je prišlo le nekaj ur za tem, ko je najmanj 27 ljudi, vključno z devetimi otroki, umrlo v požaru v igralnici v Radžkotu v zahodni državi Gudžarat. V povezavi z dogodkom so aretirali dva človeka. Požari so sicer v Indiji, kjer gradbeniki in prebivalci redno zaobidejo varnostna pravila, pogosti.