Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Bližnji vzhod - Arhiv

"Izrael nima pravice biti judovska država, saj to pomeni institucionalizacijo diskriminacije"

Izrael izvaja apartheid zoper Palestince tako znotraj Izraela kot na zasedenih območjih in zoper begunce, te režime pa moramo gledati kot celoto, je za MMC dejala soavtorica poročila ZN-a iz leta 2017, ki je Izrael obtožil apartheidskih politik.

Izraelsko vrhovno sodišče arabski stranki dovolilo kandidaturo na predčasnih volitvah

Izraelsko vrhovno sodišče je odobrilo kandidaturo arabske stranke na državnih volitvah prihodnji mesec in s tem razveljavilo odločitev volilne komisije. Sočasno je skrajno desničarskemu politiku sodelovanje na volitvah onemogočilo.

Izrael napadel 100 ciljev Hamasa v Gazi

Izraelska vojska je potrdila, da je v povračilnem ukrepu izvedla zračni napad na 100 vojaških ciljev Hamasa v Gazi. Po poročanju Ma'an News so bili v napadu ranjeni štirje civilisti.

Turčija po letu 2009 znova v recesiji

Turško gospodarstvo se je v zadnjem četrtletju lanskega leta na letni ravni skrčilo za 3 odstotke, kar je največ v skoraj desetih letih. Ker se je gospodarstvo skrčilo že drugo trimesečje zapored, je, tehnično gledano, zdrsnilo v recesijo.

Izrael: Volilna komisija arabskima strankama prepovedala nastop na volitvah

Izraelska volilna komisija je dvema arabskima strankama in judovskemu kandidatu tretje pretežno arabske stranke prepovedala kandidiranje na volitvah, medtem ko je dovolila kandidaturo skrajno desnega kandidata.

Potrjeno: Otrok najstniške nekdanje pripadnice IS-ja Shamime Begum umrl

Po sprva nepotrjenih poročilih, da je v sirskem begunskem taborišču umrl tri tedne star otrok britanske 19-letnice Shamime Begum, ki se je pred 4 leti pridružila t. i. Islamski državi v Siriji, so smrt potrdile tudi kurdske sile, ki nadzirajo taborišče.

Po osvoboditvi Baguza bodo ZDA razglasile konec kalifata v Siriji

Ponoči je bilo zajetih okoli 400 borcev Islamske države, ki so s pomočjo tihotapcev bežali iz zadnje utrdbe, oblegane vasi Baguz.

Direktorica Unicefa v Jemnu: "Cilj je jasen: rešiti želimo čim več otrok"

"Ni besed, s katerimi bi opisal žalost, ko si v bolnišnici in pridejo tja tako nedohranjeni otroci, da so na robu preživetja. In ko vprašaš starše, zakaj so prišli šele zdaj, odgovorijo, da prej niso imeli denarja in da je denar zbrala cela skupnost."

Borci IS-ja iz Baguza se predajajo v velikem številu

V zadnjih dveh dneh so Sirske demokratične sile (SDF) iz Baguza, zadnje utrdbe samooklicane Islamske države (IS) na vzhodu Sirije, skozi humanitarni koridor evakuirale okoli 3.000 ljudi.

ZDA znižale raven diplomatskega predstavništva pri palestinski upravi

ZDA so znižale raven svojega diplomatskega predstavništva pri palestinski upravi. Generalni konzulat v Jeruzalemu, ki je bil de facto njihovo veleposlaništvo pri Palestincih, so združile kar s svojim veleposlaništvom v Izraelu.

Mož britanske nekdanje pripadnice IS-ja Shamim Begum želi, da se vrneta na Nizozemsko

Yago Riedijk, 27-letni nizozemski nekdanji borec t. i. Islamske države in mož britanskega 19-letnega dekleta Shamim Begum, ki je leta 2015 odšla v Sirijo in se pridružila IS-ju, je dejal, da želi, da se oba vrneta na Nizozemsko.

OPCW: Lani je bil v Dumi uporabljen klor

Mednarodna organizacija za prepoved kemičnega orožja (OPCW) je objavila poročilo, v katerem ugotavlja, da je bil v smrtonosnem napadu na sirsko mesto Duma lani aprila uporabljen klor. OPCW pa ni ugotovil, kdo je bil za to odgovoren.

ZN Izrael obtožuje namernega ubijanja civilistov v Gazi

Preiskovalci Združenih narodov so izraelske vojake obtožili namernega streljanja na civiliste v Gazi, "ki niso predstavljali neposredne grožnje". Dejanja Izraela zoper palestinske protestnike bi lahko bili vojni zločini, ugotavlja preiskava ZN-a.

ZDA razpisale nagrado za bin Ladnovega sina Hamzo

ZDA ponujajo do milijon dolarjev nagrade za informacijo o najstarejšem sinu Osame bin Ladna ‒ Hamzi bin Ladnu, ki naj bi bil izbrani naslednik Al Kaide in velika nevarnost za ZDA in Zahod.

Netanjahuju grozi obtožnica zaradi sumov korupcije

Izraelski vrhovni tožilec Avichai Mandelblit je napovedal, da namerava zaradi sumov korupcije vložiti obtožnico proti izraelskemu premierju Benjaminu Netanjahuju, ki vse obtožbe zavrača, poroča BBC.

Razkritje DW: Kljub prepovedi se vojna v Jemnu bije tudi z nemškim orožjem

Opozicija v Nemčiji in aktivistične skupine so izrazile ogorčenje nad objavljeno raziskavo portala Deutsche Welle, ki je razkril, da se v vojni v Jemnu uporabljajo orožje in vozila, izdelana v Nemčiji.

Kairo: V požaru na železniški postaji umrlo najmanj 25 ljudi

Na osrednji železniški postaji Ramzes v Kairu je izbruhnil obsežen požar. Kot so sporočili egiptovski varnostni viri, je umrlo najmanj 25 ljudi, 50 pa jih je ranjenih.

Demonstranti v Gazi zahtevali odstop predsednika Abasa

Na tisoče palestinskih demonstrantov je v središču mesta Gaza prvič zahtevalo odstop predsednika Mahmuda Abasa. Pri tem so opozorili, da na palestinskih ozemljih od leta 2006 ni bilo parlamentarnih volitev, predsedniških pa od leta pred tem.

Poročilo ZN-a: Lani rekordno število mrtvih civilistov v Afganistanu

Lani je bilo v Afganistanu ubitih rekordno število civilistov, porast števila žrtev pa je v največji meri posledica povečanih zračnih napadov sil pod vodstvom ZDA in več samomorilskih napadov, razkriva poročilo Združenih narodov.

Savdska Arabija v ZDA prvič pošilja veleposlanico

Savdska Arabija je prvič v zgodovini na mesto veleposlanice v ZDA imenovala žensko, princeso Rimo bint Bandar Al Saud, ki bo na položaju nasledila princa Halida bin Salmana, mlajšega brata savdskega prestolonaslednika Mohameda bin Salmana.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...