Posledice iranskih napadov. Foto: EPA
Posledice iranskih napadov. Foto: EPA

Ministrstvo za zdravje v Erbilu, glavnem mestu regije, je poročalo o mrtvih in ranjenih na območju Kojsandžaka in Šeravija. Med žrtvami naj bi bili tudi civilisti, je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal visoki uradnik avtonomnega Kurdistana.

Po navedbah kurdskih virov, na katere se sklicuje nemška tiskovna agencija DPA, so iranske sile z raketami in brezpilotnimi letalniki napadle zgradbe več kurdskih skupin v Iraku. Brezpilotno letalo, naloženo z eksplozivom, je napadlo zgradbo Kurdske demokratične stranke Irana (KDPI) v provinci Erbil, je poročal novičarski portal Kurdistan24.net. Napad je na Twitterju potrdila tudi KDPI.

Najmanj devet brezpilotnih letalnikov naj bi napadlo tudi zgradbe levičarske kurdske stranke Komala v provinci Sulajmanija. Predsednik Kurdistanske stranke svobode (PAK) pa je poročal o napadih z brezpilotnimi letalniki in raketami na njihov sedež. Napadena naj bi bila tudi Stranka za svobodno življenje v Kurdistanu (PJAK).

Po iranskih informacijah je bil to tretji napad v regiji na oporišča kurdskih separatističnih skupin v petih dneh, je poročala tiskovna agencija Tasnim, ki jo povzema DPA.

Iraško zunanje ministrstvo je ob tem sporočilo, da bodo na pogovor poklicali iranskega veleposlanika v Bagdadu, da mu izročijo protestno noto zaradi napadov.