Hadžizade med predstavitvijo nove rakete na iranski televiziji. Foto: Reuters
Hadžizade med predstavitvijo nove rakete na iranski televiziji. Foto: Reuters

"Našo manevrirno raketo z dosegom 1650 kilometrov smo dodali v raketni arzenal Islamske republike Iran," je dejal Hadžizade.

Iran je razširil svoj raketni program, še posebej na področju balističnih raket, čemur močno nasprotujejo ZDA in evropske države. Teheran pravi, da je njihov raketni program obrambne narave in da služi odvračanju pred napadi na Iran.

Novembra je ameriško obrambno ministrstvo sporočilo, da so skeptični glede poročil, po katerih je Hadžizade dejal, da je Iran razvil nadzvočno balistično raketo.

Hadžizade je dejal tudi, da želijo "ubiti Trumpa". "Z božjo pomočjo želimo ubiti Trumpa, (nekdanjega zunanjega ministra Mika) Pompea in vojaške poveljnike, ki so izdali ukaz, da ubijejo Solejmanija," je dejal.

ZDA so namreč v prvih dneh leta 2020 izvedle atentat na visokega iranskega generala Kasema Solejmanija v Bagdadu, kar je povzročilo bes Teherana. Iran je nekaj dni po umoru Solejmanija izvedel maščevalne napade z balističnimi raketami na oporišča v Iraku, kjer je bila razporejena ameriška vojska.