Foto: AP
Foto: AP

Po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice so bili pri tem ubiti štirje ljudje, med njimi dva sirska vojaka. Gre za zadnjega v seriji napadov na tarče, povezane z Iranom. Izrael je nazadnje letališče v Damasku, kjer so proiranske oborožene skupine in borci libanonskega gibanja Hezbolah, napadel junija.

Izraelska vojska je napad izvedla okoli 2. ure zjutraj po krajevnem času, ko je na glavno sirsko letališče izstrelila vrsto raket. Po poročanju sirske tiskovne agencije Sana sta bila pri tem ubita dva sirska vojaka, po podatkih Sirskega observatorija za človekove pravice s sedežem v Londonu pa so bili ubiti štirje ljudje, poleg sirskih vojakov še dva druga borca.

Rakete naj bi namreč zadele tudi položaje Hezbolaha in proiranskih skupin na območju letališča in v okolici, vključno s skladiščem orožja.

Od začetka državljanske vojne v Siriji leta 2011, ki je zahtevala okoli pol milijona življenj, je Izrael izvedel na stotine zračnih napadov na svojo sosedo, katerih tarča so bile sirske vladne sile ter skupine, povezane z Iranom, in borci šiitskega gibanja Hezbolah.

Pred nekaj dnevi je prvi mož izraelske vojske, generalmajor Oded Basijuk predstavil načrte za leto 2023 in pri tem poudaril nadaljevanje vojaške akcije v Siriji, saj da ne bodo dovolili, da se tam utrdi "Hezbolah 2.0".

Izraelske obrambne sile napada niso komentirale.