22-letna Tabarjeva je po svetu zaslovela lani, potem ko so se na družbenih omrežjih pojavile njene fotografije in videoposnetki, po zaslugi katerih je postala znana kot "zombijevska različica" Joliejeve. Po poročanju iranskih medijev, na katere se sklicuje BBC, je Iranka res imela več kot 50 operacij, ki so ji popolnoma spremenile in popačile obraz, a večina fotografij, ki jih je objavljala na Instagramu, je močno popravljena in računalniško obdelana.

Tako strokovno javnost kot običajne ljudi so presunili njen močno privihan nos, vdrte ličnice in napihnjene ustnice, zaradi katerih so jo nekateri označili za strašilo in duha, a nato je sama namignila, da je več fotografij retuširanih, tak videz pa je zasluga močnega ličenja.

Nekaj Irancev se je nedavno pritožilo zaradi objav Tabarjeve, zato so jo oblasti aretirale in jo obtožile krivoverstva, hujskanja k nasilju, nezakonite prilastitve lastnine, žalitve pravil oblačenja in spodbujanja mladih h koruptivnim dejanjem. Začasno je bil izbrisan tudi njen profil na Instagramu.

Instagram je sicer edina večja spletna platforma, ki je v Iranu dovoljena, saj sta na primer Facebook in Twitter prepovedana.