(Fotografija je simbolična.) Foto: RTV SLO
(Fotografija je simbolična.) Foto: RTV SLO

Kot smo poročali, so v sredo v Adi Huji okoli 9.30 odkrili truplo. Tožilstvo je odredilo DNK-analizo, ki je potrdila, da so našli Mateja Periša.

"Hodili smo po palubi in videli, da voda nosi truplo. Okoli devetih, 9.30 je prišla policija. Telo je razpadalo, eden od fantov, ki so bili na palubi, je na spletu preveril in videl, da ima ista oblačila, kot jih je nosil Matej Periš. Imel je en beli teniški copat in črno majico. Človek, ki se utopi, je obrnjen z obrazom navzdol," je po poročanju Indexa dejal Milovan Zelenović, kapitan ladje, ki je našel truplo.

"Čakali smo novico, čakali smo resnico in na koncu se je prikazala ta resnica, kakršna je, boleča, nikakršna, težka," je za HRT dejal oče umrlega Nenad Periš. "Kakor sem govoril, moram biti pripravljen na to. Mogoče bo nekomu čudno, toda ... Kolikor je to težko – in verjemite mi, zelo je težko – mora človek imeti upanje. Mene moja vera uči, da vedno obstaja upanje. Čeprav smo se zdaj razšli, upanje, da se bomo znova srečali, ne bo nikoli izginilo."

Periš je prišel v Beograd s prijatelji iz Splita na praznovanje novega leta. V noči izginotja je obiskal klub Gotik, ki je blizu reke Save.

Po dosedanjih informacijah je izginil okoli druge ure zjutraj, potem ko je iz še neznanega razloga zapustil klub. Pozneje so se pojavili posnetki nadzornih kamer, na katerih teče po ulicah Beograda.